I. Šimonytė: transporto priemonių registracijos mokestis neturi aiškios logikos | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ: TRANSPORTO PRIEMONIŲ REGISTRACIJOS MOKESTIS NETURI AIŠKIOS LOGIKOS

Seimo Audito komiteto pirmininkė, buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė teigia, kad transporto priemonių registracijos mokestis yra nesusijęs su tarša ir neturi aiškios logikos.

„Komitetas (Seimo Biudžeto ir finansų komitetas, BFK. – ELTA) labai greitai apsigalvoja ir gali apsibalsuoti kitaip. Kol kas į šoną padėti nauji mokesčiai stambiai prekybai ir bankų turto mokestis, nors šiandien bus bandoma įvesti bankų viršpelnio mokestį, kuris irgi yra labai keistas dalykas. Labai neaišku, kodėl pasirinkta tik šita grupė subjektų, kaip buvo nustatyta, kad būtent šitoje veikloje yra tie viršpelniai. (...) Bet bent jau pati schema mokėjimo turbūt yra suprantama ir Valstybinei mokesčių inspekcijai, ir mokesčių mokėtojams“, – žurnalistams antradienį sakė I. Šimonytė.

Seimo Audito komiteto pirmininkės teigimu, jai keista, kad BFK pritarė transporto priemonių registracijos mokesčiui.

„Labai keista, kad komitetas pritarė transporto priemonių pardavimo mokesčiui, nes manau, kad tai yra mokestis, kuris labiausiai žmones piktina, nes nei jis su tarša susijęs, nei turi kažkokią aiškią logiką, bet komitetas nusprendė pritarti ir stumti, tai, matyt, kad tiek tie mokesčių pakeitimai ir apsiribos“, – teigė ji.

„O pats biudžetas, manau, – didžiausias iššūkis ir didžiausias klausimas šiandien bus Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžetas“, – pridūrė I. Šimonytė.

Kaip ELTA jau rašė, BFK pirmadienį pritarė automobilių registracijos mokesčiui. Tuo metu Ekonomikos ir Kaimo reikalų komitetai automobilių mokesčiui nepritarė.

Valdantieji, anksčiau siūlę apmokestinti tik pirmą automobilio registraciją, dabar siūlo mokestį taikyti kiekvieną kartą pasikeitus automobilio savininkui.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

sovietinių ATPLAIŠŲ/kgb/ atstovė GRYBAUSKAITĖ,

N E P A S I E K Ė jokio valdymo pultelio Europos Sąjungoje--n u g r i u v o visam LAIKUI , nes perprato Europos Sąjungos v a d o v y b ė--, kam ji su č e k i s t ė s diplomu tarnauja.--- Landsbergizmo KLIKAI nepavyko p r a k i š t i į prezidentus,apgaunant gyventojus, a n t r o s pastumdėlės ŠIMONYTĖS-- u ž s t r i g o APGAULĖS liūne-- , beliko m u r k d y t i s OŽIO pasmirdusiame v e l t ė d i ų tvarte ir kurti išgalvotas ir kenkiančias žmonių gyvenimui, istorijas- apie gerai dirbančius VALSTIEČIUS. S U S T O K I T E veltėdžiai konservatoriai k e n k t i Lietuvai ,jos žmonių gyvenimui-- juk GYVENTOJŲ kantrybė neberibė.

Anonimas

Melagė Šimonytė. DirbdMa finansų ministre su snoro banku kartu apvogusi daug Lietuvos žmonių. Išsisukinėjanti aferistė ,kaip ir partijos lyderis anūkas. Nepasisekė prastumti į prezidento postą vagilės

ŠIMONYTE,- elgiesi N A G L A I ,iki šiolei neįsivertinai

savo finansinių n u s i k a l t i m ų-- kodėl a p i p l ė š i a i Lietuvos gyventojus MILŽINIŠKA suma--1,9 milijardo eurų- n e t e i s ė t a i imdama paskolą iš AMERIKIEČIŲ- t r i s kartus DIDESNĖMIS palūkanomis negu LATVIJA. --Matosi , kad ši n u s i k a l t ė l ė pasižymi AKIPLĖŠIŠKUMU ir toliau bando DURNINTI gyventojus. ---GRYBAUSKAITE ir ŠIMONYTE ! -- g r ą ž i n k i t e šią SUMĄ ir gyvenimas Lietuvoje susilygins ,ar net a p l e n k s ESTIJOS.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS