Laisvų darbo vietų samdomiems darbuotojams – daugiau nei aštuoniolika tūkstančių | KaunoDiena.lt

LAISVŲ DARBO VIETŲ SAMDOMIEMS DARBUOTOJAMS – DAUGIAU NEI AŠTUONIOLIKA TŪKSTANČIŲ

Statistikos departamentas praneša, kad šių metų trečiojo ketvirčio pabaigoje šalyje buvo 18,3 tūkst. laisvų darbo vietų samdomiesiems darbuotojams – 0,4 tūkst., arba 2,3 proc. mažiau nei 2019 metų antrąjį ketvirtį ir 0,4 tūkst., arba 2,4 proc. mažiau nei prieš metus.

Labiausiai – 0,4 tūkst. – laisvų darbo vietų sumažėjo viešajame valdyme ir gynyboje, privalomajame socialiniame draudime. Pramonėje, žemės ūkyje, miškininkystėje ir žuvininkystėje jų buvo po 0,1 tūkst. mažiau nei 2019 metų antrąjį ketvirtį.

Laisvų darbo vietų nežymiai padaugėjo transporte, administracinės ir aptarnavimo veiklos bei informacijos ir ryšių įmonėse – jų buvo po 0,1 tūkst. daugiau nei 2019 metų antrąjį ketvirtį.

Šių metų trečiojo ketvirčio pabaigoje laisvų darbo vietų lygis šalyje siekė 1,4 proc. – tai tiek pat, kiek ir antrąjį 2019 metų ketvirtį, bet 0,1 procentinio punkto mažiau nei prieš metus.

Kaip skelbiama pranešime, aukščiausias laisvų darbo vietų lygis šių metų trečiąjį ketvirtį buvo viešojo valdymo ir gynybos, privalomojo socialinio draudimo (2,9 proc.), finansinės ir draudimo veiklos (2,7 proc.). Žemiausias laisvų darbo vietų lygis buvo švietime (0,4 proc.), kitoje aptarnavimo veikloje (0,5 proc.), žemės ūkyje, miškininkystėje ir žuvininkystėje (0,6 proc.).

Daugiausia laisvų darbo vietų 2019 metų trečiąjį ketvirtį buvo pramonėje – 4,5 tūkst. (24,4 proc. visų laisvų darbo vietų), prekyboje – 2,5 tūkst. (13,7 proc.), viešajame valdyme ir gynyboje; privalomajame socialiniame draudime – 2,4 tūkst. (13,3 proc.).

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

oba

atlyginimas i rankas 430 €. Su galimybe tobuleti ir gauti konkurencinga rinkoje atlyginima 500 €.

Ramūnas

Būtų labai įdomu, jeigu žurnalistai pateiktų ir informaciją apie laisvų darbo vietų atlyginimų pasiskirstymą. Gal tuo viešinimu prisidėtumėte prie ekonominio lygio gerinimo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS