Minskui siekiant atnaujinti keleivinių traukinių eismą į Vilnių, Lietuva to neplanuoja | KaunoDiena.lt

MINSKUI SIEKIANT ATNAUJINTI KELEIVINIŲ TRAUKINIŲ EISMĄ Į VILNIŲ, LIETUVA TO NEPLANUOJA

Minskui pareiškus pageidavimą atnaujinti prieš dvejus metus nutrauktą keleivinį susisiekimą geležinkeliais su Vilniumi, „Lietuvos geležinkeliai“ sako tokių planų neturintys nei šiais, nei kitais metais.

„Nuo 2020 metų, kai prasidėjo COVID-19 pandemija, keleivinių traukinių reisai Vilnius-Minskas buvo sustabdyti. Įvertinus visas aplinkybes 2023 metų planuose susisiekimas tarp Lietuvos ir Baltarusijos sostinių taip pat nėra planuojamas“, – BNS pranešė LTG antrinės keleivių vežimo įmonės „LTG Link“ atstovė Kotryna Dzikaraitė.

Jos teigimu, „Lietuvos geležinkeliai“ yra sulaukę Baltarusijos geležinkelių kreipimosi dėl galimybės atnaujinti maršrutą Vilnius-Minskas, tačiau artimiausiuose „LTG Link“ planuose to daryti nenumatyta.

Tarptautinio susisiekimo metiniai tvarkaraščiai rusiškos 1520 mm vėžės erdvėje yra suderinami kartą metuose – iki einamųjų metų vidurio ir įsigalioja gruodžio mėnesį, teigia „LTG Link“. 

Minskas norėtų atnaujinti šiuos reisus ir su Latvija bei Lenkija. Jie buvo nutraukti 2020-ųjų kovą dėl pandemijos, skelbia Baltarusijos transporto ir komunikacijų ministerija.

„Pagerėjus epidemiologinei padėčiai ir panaikinus susisiekimo apribojimus, Baltarusija ne kartą siūlė atnaujinti tarptautinį keleivių pervežimą (geležinkeliais su šiomis trimis valstybėmis – BNS), tačiau nesėkmingai“, – rašoma jos pranešime.

„Dabar iš Minsko į Vilnių, Rygą ir Varšuvą kasdien kursuoja autobusai, kuriais keleivių srautai nuolat didėja“, – pridūrė ministerija.

Ji pažymi, jog iki pandemijos Lietuvai, Latvijai ir Lenkijai tekdavo maždaug penktadalis visų Baltarusijos  pervežimų tarptautiniais keleiviniais traukiniais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

JAV subinlaižiai laukia komandos iš anapus balos. Patys bijo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS