Miškų urėdijos parduotos medienos kainos šiemet krito 40 proc. | KaunoDiena.lt

MIŠKŲ URĖDIJOS PARDUOTOS MEDIENOS KAINOS ŠIEMET KRITO 40 PROC.

Valstybinių miškų urėdijos (VMU) parduotos medienos kainos 2020 metais, palyginti su vidutine žaliavinės medienos kaina pernai, krito beveik 40 proc.

Prognozuojama, kad dėl atpigusios žaliavinės medienos ir susidariusio jos pertekliaus rinkoje, šiemet VMU, kuri apie 97 proc. savo pajamų generuoja iš prekybos mediena, pajamos bus apie 36 mln. eurų mažesnės nei pernai.

Anot VMU, didžiausią įtaką tokiam drastiškam medienos kainos kritimui turėjo Vidurio Europos šalyse vėtrų išverstos, taip pat medžių kenkėjų pažeistos medienos patekimas į rinką bei jos realizavimas už mažą kainą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jonas

Miškininkai sakė kad reforma nepasiteisins ,Dabar matome pasekmes.Iškirsta mediena nerealizuojama,.iš padarinės medienos ji tampa malkine, kurios kaina dvigubai mažesnė.ir kurios niekam nerekia.Vat ir nuostoliai.Bet niekam tai nerūpi.Kam dar rūpėjo ,tie buvo atleisti iš darbo.

Karbauskio miškų aferos pasekmės

Durnina žmones tokios atseit informacijos,- tai buvo užprogramuota sujungiant urėdijas į vieną, leidžiant kirsti Labanoro ir kituose saugojamuose miškuiose, štai jums ir perteklius medienos, saviem pirkėjams ji atpigo, o valstybei vietoj žadėto pajamų iš miškų augimo 36 milijonų minusas. Dar beje kelis šimtus žmonių atleido ir išmetė iš tarnybinių butų- taigi turim daugiau keikiančių Lietuvą, turbūt ne veltui Karbamidas trąšas iš Rusijos veža.

Anonimas

kad rankos nudziutu visiems medziu kirtejams ir pardavejams kurie uz medzius kisenes milijonus krauna.medis yra labai reikalingas kada tiek xemijos ir visokios jegaines

SUSIJUSIOS NAUJIENOS