Muitinė: sutrikusi e.sistema pusę paros pristabdė eismą pasienyje su Rusija ir Baltarusija | KaunoDiena.lt

MUITINĖ: SUTRIKUSI E.SISTEMA PUSĘ PAROS PRISTABDĖ EISMĄ PASIENYJE SU RUSIJA IR BALTARUSIJA

Rusijos žiniasklaidai skelbiant, kad Lietuva pasienyje su Kaliningrado sritimi nepraleidžia jokių vilkikų, muitinės atstovė sako, kad daugiau nei pusę paros buvo užstrigusi elektroninė dokumentų sistema, todėl dalis automobilių buvo neįleidžiami į Lietuvą.

Pasak Irminos Frolovos-Milašienės, elektroninė dokumentų sistema pristabdė pralaidumą ir pasienio su Baltarusija punktuose. 

„Prielaidos pasklisti tokiai informacijai susidarė todėl, kad nuo vakar vakaro, 18.30 val. iki šiandienos 10 valandos buvo sutrikusios muitinės informacinės sistemos. Kas važiavo tik elektroniškai deklaruodami pervežamas prekes, turėjo sustoti ir palaukti. Popierinės deklaracijos buvo priimamos“, – BNS sakė Muitinės departamento vyriausioji komunikacijos specialistė I. Frolova-Milašienė.

„Jokių jų skelbiamų žinių, kad iš viso nepraleidžiami, kad kažkas pakeista, jokių pakeitimų muitinės kontrolėje ir darbe nėra“, – pabrėžė ji.

Anot I. Frolovos-Milašienės, sutvarkius sistemą vilkikai ketvirtadienį praleidžiami įprastai.

„Nuo 10 valandos aptarnaujami, kai sistema pradėjo veikti“, – sakė ji.

Rusijos leidinio „Kommersant“ teigimu, Rusijos muitinės tarnyba pranešė, kad nuo kovo 20 dienos 23 val. iki kovo 21 dienos 11 val. Lietuva be jokio paaiškinimo nepriėmė nė vieno sunkvežimio iš Rusijos, todėl pasienyje susidarė 140 sunkiasvorių sunkvežimių eilė.

Pasak leidinio, Kaliningrado srities atstovai vėliau pranešė, kad vilkikų eilė pasienyje susidarė dėl didelio masto Lietuvos muitinės informacinių sistemų gedimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS