Premjeras apie ekonomiką skatinančius siūlymus: reikės labai rimtos diskusijos | KaunoDiena.lt

PREMJERAS APIE EKONOMIKĄ SKATINANČIUS SIŪLYMUS: REIKĖS LABAI RIMTOS DISKUSIJOS

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako palaikąs Prezidentūros ekonomiką skatinančių siūlymų tikslą, tačiau pabrėžė, kad jie pareikalaus rimtos diskusijos.

„Iš principo tikslui taip, be jokios abejonės (pritariu – ELTA). Kalbant apie neapmokestinamąjį pajamų dydį, vaiko pinigus, norėtume laikytis to pačio principo, kad šiandien daromi sprendimai neužprogramuotų ilgalaikių pasekmių kitų ir dar kitų metų biudžetams, kitų Vyriausybių veiklai, todėl reikės labai rimtos diskusijos“, – Seime žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Ministras pirmininkas taip pat atkreipė dėmesį į pernelyg didelę Prezidentūros skubą teikiant šiuos siūlymus Seimui.

„Norėtųsi, kad tokie įstatymai, kurie gali daryti įtaką mūsų visų gyvenimui ilgalaikėje perspektyvoje, jei kalbėtume apie mokesčių mažinimą, mokesčių sistemos keitimą, turėtų sudaryti galimybę bent vieną kitą (dieną – ELTA) susipažinti Seimo nariams. Ir štai jie pamato Seimo salėje registruotą“, – teigė premjeras.

ELTA primena, kad šalies vadovas siūlo Seimui priimti įstatymą, pagal kurį vaikams iš nepasiturinčių ir gausių šeimų, taip pat vaikams su negalia ne vėliau kaip liepos mėnesį būtų išmokėta vienkartinė 200 eurų išmoka, o visiems kitiems vaikams – vienkartinė 120 eurų išmoka.

Taip pat G. Nausėda teiks įstatymo pataisą, kuria siūloma laikinai – iki metų pabaigos – sumažinti standartinį GPM tarifą nuo 20 proc. iki 15 proc., taikant jį visų darbuotojų pajamoms iki 3 vidutinių darbo užmokesčių (VDU) lygio (iki 4000 eurų bruto).

Siekdamas papildomai padidinti mažiausiai uždirbančiųjų pajamas, šalies vadovas taip pat siūlys ankstinti numatytą NPD padidinimą ir pradėti taikyti 50 eurų didesnį NPD jau šiais metais.

Anot prezidento, tokiu būdu mažiausiai pajamų gaunančias šeimas parama pasiektų trimis kanalais – laikinai mažinant pajamų mokesčius dirbantiesiems, didinant NPD ir skiriant papildomas vienkartines išmokas vaikams. Bendra šių priemonių vertė siektų apie 500 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS