Prezidentas: GPM mažinimas būtų socialiai teisinga ir greita priemonė | KaunoDiena.lt

PREZIDENTAS: GPM MAŽINIMAS BŪTŲ SOCIALIAI TEISINGA IR GREITA PRIEMONĖ

Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) mažinimas būtų socialiai teisinga, paprastai administruojama ir iš karto žmones pasieksianti ekonomikos skatinimo priemonė, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

„Laikinas GPM mažinimas naudą leistų pajusti ne tik dirbantiesiems, bet ir didintų Lietuvos įmonių konkurencingumą. Teigiamas GPM sumažinimo efektas pasijustų iš karto po to, kai būtų priimti atitinkami įstatymų pakeitimai“, – sako šalies vadovas.

Savo siūlymą laikinai mažinant GPM plėsti ekonomikos skatinimo priemonių paketą šalies vadovas pirmadienį aptarė su visų parlamentinių frakcijų seniūnais. Kaip pranešė Prezidentūra, šalies vadovas laikinu mažesniu GPM siūlo „plėsti šalies ekonomikos skatinimo priemonių paketą“.

Valdantieji teigia, kad žmonių pajamų apmokestinimas bus sumažintas, tik svarstoma, kurį kelią rinktis – mažinti pajamų mokestį, kaip siūlo prezidentas, ar didinti neapmokestinamą pajamų dydį.

Liberalai tvirtai remia prezidento idėją, konservatoriai sako, kad nėra nusistatę prieš, bet reikalauja, kad Vyriausybė Seimui pateiktų peržiūrėtą šių metų biudžetą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Darijus

GPM mazinant turtimgiems labia pasijaus o vargsai bevel nepajus pagalbos. Neapmokestinamu pajamu didinimas pades imonems ir mazai uzdirbantiems.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS