R. Baškienė: bankų ir stambios prekybos mokesčiai, tikėtina, įsigalios nuo liepos | KaunoDiena.lt

R. BAŠKIENĖ: BANKŲ IR STAMBIOS PREKYBOS MOKESČIAI, TIKĖTINA, ĮSIGALIOS NUO LIEPOS

Seimo Pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė Seimo plenarinio posėdžio metu teigė, kad tikėtina, jog siūlomi bankų ir stambios prekybos mokesčiai, jei jie būtų priimti, įsigaliotų ne nuo Naujųjų metų, kaip buvo planuota, o nuo liepos mėnesio.

„Kito posėdžio darbotvarkėje nematau bankų ir prekybos centrų mokesčių. Sakėte, kad eina tie mokesčiai, kurie įsigaliotų nuo sausio 1 d. Ar galime šį jūsų pareiškimą priimti kaip pažadą, kad tie mokesčiai nebus pritaikyti skubos tvarka?“ – Seime paklausė parlamentaras Mykolas Majauskas.

R. Baškienė atsakė, kad kol kas mokesčiai atiduoti ekspertiniam vertinimui, todėl skubos nebus.

„Yra atiduoti ekspertiniam vertinimui (bankų ir stambios prekybos mokesčių įstatymo projektai. – ELTA). Įsigaliojimo data, tikėtina, bus nuo liepos 1 d. Bet čia komiteto sprendimai“, – sakė ji.

 

ELTA primena, kad Seimas po pateikimo yra pritaręs „valstiečių“ frakcijos narių Tomo Tomilino, Jono Jaručio ir Virgilijaus Poderio siūlymui apmokestinti stambios prekybos apyvartą.

Kaip teigiama šio įstatymo projekto aiškinamajame rašte, pardavėjas, kurio bendra atlygio suma (išskyrus PVM) už Lietuvos teritorijoje vartotojams parduotas prekes per kalendorinį mėnesį viršytų 2 mln. eurų, turėtų apskaičiuoti mokėtiną prekybos mokesčio sumą, taikydamas 1 procento tarifą.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) narys Zbignevas Jedinskis siūlo apmokestinti finansų rinkos dalyvių turtą, jei šio turto vertė viršija įstatymo projekte nustatytą dydį – 300 mln. eurų. Šis turtas būtų apmokestinamas 0,03 procento mėnesiniu finansų rinkų dalyvių mokesčio tarifu.

BFK yra nutaręs dėl šio mokesčio kreiptis ne į Europos Centrinį Banką, bet į Lietuvos institucijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS