A. Romanovskis apie Vyriausybės sprendimus: visiems dabar lengvas šokas | KaunoDiena.lt

A. ROMANOVSKIS APIE VYRIAUSYBĖS SPRENDIMUS: VISIEMS DABAR LENGVAS ŠOKAS

Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Andrius Romanovskis, vertindamas trečiadienio Vyriausybės sprendimus, sako, kad jie buvo netikėti.

„Yra netikėti (sprendimai – ELTA), nes dar turės būti nustatytos tvarkos, kaip tai bus įgyvendinta. Kol kas yra daugiau klausimų nei atsakymų, ypač dėl įgyvendinimo. Viena vertus, kaip ir atrodo, yra pasirinkimas – arba visiškas karantinas arba tam tikri ribojimai. Pasipylė klausimai dėl Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR) taikymo, duomenų surinkimo, kaip, kokie duomenys turės būti renkami. Daugybė klausimų pasipylė. Visi dabar išgyvena tokį lengvą šoką, žiūri, aiškinasi, kaip čia reikės gyventi“, – Eltai kalbėjo A. Romanovskis.

Anot jo, nors tokios priemonės atbaidys dalį klientų, tačiau tai geriau nei visuotinis karantinas.

„Kita vertus, suprantu, kad tai netiesioginė priemonė srautų mažinimui. Tokios priemonės atbaidys dalį klientų. Aišku, visada yra ta alternatyva, kurios visi nenorime, tai visiškas uždarymas. Suprantu, kad tas pasirinkimas ir buvo toks, sakyčiau, inovatyvus ir labai netikėtas. (...) Buvo renkamasi tarp visiško uždarymo paliekant tam tikrus saugiklius, kurie mažins klientų skaičių, bet neuždarys iki galo“, – teigė LVK prezidentas.

Jis taip pat siūlė atskirti naktinius klubus nuo barų ir nuo bendro maitinimo įstaigų.

„Dabar visiems taikomi (reikalavimai – ELTA). (...) Sunku vertinti pačios priemonės efektyvumą, bet tai yra naujiena ir būdas kelia daugiau klausimų nei atsakymų. Tačiau akivaizdu, kad epidemiologinė situacija blogėja, todėl tam tikri valdymo dalykai turi būti taikomi neišvengiamai“, – Eltai sakė A. Romanovskis.

Lankytojų registracija Vyriausybės nutarimu nuo pirmadienio nustatyta laisvalaikio, pramogų, renginių, viešojo maitinimo ir kitose vietose.

Vyriausybės nutarimu taip pat trumpinamas maitinimo įstaigų, restoranų, kavinių, barų, naktinių klubų ir kitų pasilinksminimo vietų darbo laikas: šių įstaigų veikla bus vykdoma nuo 7 iki 24 valandos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Analitikas

Vyti lauk reikia tokius Romanovskius ir panasius “verslo atstovus”. Nemoki dirbti eik lauk! O dabar rasineja ir sneka jau po fakto visokius niekus, sakancius verslui jog isskyrus pasiteisinimus nieko nesugeba.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS