S. Skvernelio neįtikino prezidento veto dėl kainų reguliavimo | KaunoDiena.lt

S. SKVERNELIO NEĮTIKINO PREZIDENTO VETO DĖL KAINŲ REGULIAVIMO

Nepaisant prezidento Gitano Nausėdos veto, ministras pirmininkas Saulius Skvernelis tikina, kad įrankis, įgalinantis Vyriausybei reguliuoti kainas ekstremalių situacijų metu, yra būtinas.

„Laikomės tos pačios pozicijos. Šitas įrankis yra būtinas. Jeigu norime realiai turėti įrankį ir neleisti plėšikauti tiems verslams, kurie prisidengia sudėtinga situacija. Geriausias pavyzdys – dezinfekcinis skystis, kuris pradėtas gaminti, išduoti ir eksporto leidimai, bet kainos, matome, kinta labai pamažu“, – antradienį Seime sakė S. Skvernelis.

Anot jo, sudarytos visos sąlygos prekėms laisvai judėti į šalį.

„Pasakymai, kad Vyriausybė privalo užtikrinti, jei kokios nors kainos kyla, prekių tiekimą į Lietuvą, tai reiškia, kad turėtume turėti valstybines vaistines, valstybines dezinfekcinio skysčio gamyklas. Tai to nebus. Tikrai sudarome visas sąlygas importuoti visas prekes, apribojimų nėra, bet jeigu matome, jog bandoma piktnaudžiauti, tokį įrankį turime turėti.

„Tai aš tikiuosi, kad Seimas priims sprendimą ir atmes prezidento veto“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad prezidentas Gitanas Nausėda pasirašė dekretą, kuriuo grąžino Seimui pakartotinai svarstyti priimtus Civilinės saugos, Nepaprastosios padėties įstatymo ir Vartotojų teisių apsaugos įstatymų pakeitimus.

Prezidento nuomone, valstybinis kainų reguliavimas galimas tik išimtiniais atvejais, kai reikia ypatingų – nepaprastų priemonių, pavyzdžiui, šalyje paskelbus nepaprastąją padėtį.

Šalies vadovas taip pat atkreipė dėmesį, kad rengiant Civilinės saugos įstatymo pakeitimus nebuvo atliktas išsamus numatomo teisinio reguliavimo poveikio vertinimas.

Atsižvelgdamas į išvardytus siūlomo naujo teisinio reguliavimo trūkumus, prezidentas siūlo Seimui svarstyti naujus Civilinės saugos įstatymo pakeitimus, kurie numato pareigą Vyriausybei, nustačius galimo būtinų prekių ar paslaugų trūkumo riziką, imtis ūkinę veiklą ir atitinkamų prekių ar paslaugų tiekimą skatinančių ir prieinamumą didinančių priemonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Apolonija

KAIP SUPRANTU,DAUGUMA GYVENTOJU PILNAI PASITIKI DABARTINE VYRIAUSYBE.SAUNUOLIAI,TAIP IR TOLIAU.

Nausėda už turtuolius ,netikėlis

Skerneli labai gerai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS