Užsimojo didinti akcizus: pusė litro stipraus alkoholio pabrangtų apie puse euro | KaunoDiena.lt

UŽSIMOJO DIDINTI AKCIZUS: PUSĖ LITRO STIPRAUS ALKOHOLIO PABRANGTŲ APIE PUSE EURO

Finansų ministerija įregistravo siūlymus, kuriais norima padidinti akcizų tarifus etilo alkoholiui, benzinui, gazoliams, žemės ūkio veikloje naudojamiems gazoliams ir kaitinamojo tabako produktams.

Etilo alkoholiui už gryno etilo alkoholio hektolitrą akcizų tarifas nuo 2020 m. kovo 1 d. didėtų nuo 1832 iki 2025 eurų.

Finansų ministerija pažymi, kad remiantis Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenimis apie alkoholinių gėrimų pardavimus, per penkerius metus etilo alkoholio rinka susitraukė 7,2 proc., kai vyno ir kitų fermentuotų gėrimų traukėsi apie 37,5 proc., tarpinių produktų – 83,8 proc., alaus – 23,6 proc.

Padidinus akcizų tarifą etilo alkoholiui, dėl mokestinių veiksnių 0,5 l stipraus gėrimo vidutiniškai galėtų pabrangti apie 0,45 euro, prognozuoja Finansų ministerija.

Degalams nuo 2020 m. sausio 1 d. siūloma standartinį akcizų tarifą bešviniam benzinui didinti 7,3 proc. iki 466 eurų už 1 tūkst. litrų produkto, standartinį akcizų tarifą gazoliams iki 372 eurų, akcizų tarifą gazoliams, skirtiems naudoti žemės ūkio veiklos, įskaitant akvakultūros ar verslinės žvejybos vidaus vandenyse veiklą, subjektams žemės ūkio produktų gamybai, 44,6 proc. iki 81 eurų už 1 tūkst. litrų produkto.

Padidinus akcizų tarifą bešviniam benzinui, dėl mokestinių veiksnių jo kaina galėtų padidėti apie 0,04 euro už litrą, gazoliams ir žemės ūkio veikloje naudojamiems gazoliams – apie 0,03 euro už litrą, tačiau galutinė kaina vartotojui priklausys nuo kitų, nemokestinių veiksnių naftos ir degalų rinkose.

Kaitinamojo tabako produktams nuo 2020 m. kovo 1 d. akcizas didėtų 65 proc. iki 113,2 euro už kilogramą produkto.

Kaip prognozuoja Finansų ministerija, padidinus akcizų tarifą kaitinamojo tabako produktams, dėl mokestinių veiksnių 20 vienetų kaitinamojo tabako produktų galėtų pabrangti apie 0,33 euro.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

saulius

blyn alga apie nuo 700 iki 900 tai ka uz mokescius sumoki apie 400 ir kas lieka pragyvenimui ir kurai masinai ir tvarka ar remontas ir maistas ir vaikui moket dar i mokykla ir i darzeli tai vapse truksta zodziu, kai litais buvo tai viskas ok o kad eurais tai zemo lygio plet

giedrys

blyn jus pakelkit alga o ne kaska brangint viska ple ta lietuva urodai jau pasidare sau biznius daro o kitiems zmones net nera is ko moket ir nera is ko uzdirbt normaliai........

nesvarbu

seimo urodams trūksta pinigų premijoms išsimokėti , tai ir brangina ką tik gali
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS