V. Blinkevičiūtė: mokesčių pertvarka žlugo | KaunoDiena.lt

V. BLINKEVIČIŪTĖ: MOKESČIŲ PERTVARKA ŽLUGO

Opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė teigia, kad Vyriausybės inicijuota mokesčių reforma žlugo, valdantiesiems nutarus neskubėti priimti pertvarkos šiais metais.

„Konservatorių ir liberalų Vyriausybės trejus metus žadėta ir pagaliau į Seimo komitetus atkeliavusi mokesčių reforma irgi, ko gero galima pasakyti, kad žlugo“, – šeštadienį vykusiame LSDP tarybos posėdyje sakė V. Blinkevičiūtė.

Anot jos, konservatoriai pateikė neišbaigtą reformą ir padarė tai per vėlai.

„Jie net su koalicijos partneriais liberalais nesugebėjo susitarti (...) reikėjo nuo pat pradžių kalbėtis, ruošti, derinti pozicijas“, – sakė LSDP pirmininkė.

Konservatoriai pavėlavo su reformos pateikimu Seime, todėl, kadencijai einant į pabaigą, neturi kitos išeities, tik bandyti prastumti atskiras pertvarkos dalis.

„Konservatoriai pavėlavo su reformos pateikimu Seime, todėl, kadencijai einant į pabaigą, neturi kitos išeities, tik bandyti prastumti atskiras pertvarkos dalis, o pačioje koalicijoje tvyro nepasitikėjimo, uždarumo ir nebendradarbiavimo nuotaikos“, – teigė V. Blinkevičiūtė.

Valdančiųjų konservatorių, liberalų ir „laisviečių“ koalicinė taryba neskubėti mokesčių reformą Seime tvirtinti šiemet sutarė praėjusią savaitę.

Neforsuoti reformos sutarta po ginčų ne tik su opozicija, bet ir pačios koalicijos viduje.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen anksčiau teigė, kad dėl pertvarkos diskutuoti galima ne tik rudens, bet ir kitoje sesijoje, prasidėsiančioje 2024 metų pavasarį. Anot jos, reforma bus svarstoma etapais ir neskubant. 

Seimui yra pateiktas septynių įstatymų pataisų paketas. Pakeitimais, be kitų dalykų, siūloma didinti individualios veiklos apmokestinimą bei numatyti platesnį nekilnojamojo turto apmokestinimą, taip pat siūlomi pokyčiai dirbantiesiems su verslo liudijimais.

Šią savaitę Lietuvoje viešėjęs eurokomisaras Valdis Dombrovskis perspėjo, kad nepriėmusi mokesčių reformos Lietuva rizikuoja prarasti šimtus milijonų eurų Europos Sąjungos ekonomikos gaivinimo fondo pinigų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

:(

Mėgėja tuščiai čiauškėti.

Blin

Kai nieko nedarai, tai nieko ir nežlunga. Patogu: tautos pinigus leisti, nuolatos restoranuose persivalgyti, po to riebiai ...., po to į grožio saloną kažkaip kažką užmaskuoti, po to į parduotuvę ""storuliams" užsukti, po to telegfonu žurnalistams pasakyti "mokesčiai žlunga", ir laimingai tarp briuselio pagalvių įsitaisius su sysu pafliurtuoti, sinkevičiui apie šviesų rytojų pasakėlę pasekti, su palucku kokią vagystę suplanuoti ..... -

Gediminas

stora riebi berazume vantikinio pakloto,paziuresim kiek i kelnes privarys ateinancia kadencija,dar su ssr mentu sviniaus pasikniuku saulyciu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS