V. Mitalas: geriau jokia reforma nei mokesčių didinimu žmones užgulantis „Frankenšteinas“ | KaunoDiena.lt

V. MITALAS: GERIAU JOKIA REFORMA NEI MOKESČIŲ DIDINIMU ŽMONES UŽGULANTIS „FRANKENŠTEINAS“

Valdančiąją koaliciją sudarančios Laisvės partijos frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas sako, kad jeigu svarstant mokesčių pertvarką Seime atsirastų iniciatyvos didinti mokesčius arba įvesti naujus, „laisviečiai“ stabdytų tokios reformos priėmimą.

„Jeigu netikėtai ta reforma pavirs į tokį „Frankenšteiną“, kur Seimas nubalsuos visų rūšių socialdemokratams ir visų rūšių „valstiečiams“ iš kairės ir dešinės susivienijus taip, kad tas pasiūlymas po svarstymų Seime atrodys kaip „Frankenšteinas“, tada mes turėsime panaudoti savo buvimą koalicijoje tam, kad reformos priėmimą sustabdytume“, – Žinių radijui trečiadienį sakė V. Mitalas. 

„Tada jau geriau jokios reformos negu „Frankenšteinas“, kuris užgula paprasčiausiu mokesčių didinimu ant Lietuvos žmonių – ir naujais mokesčiais, ir esamų mokesčių didinimu“, – pridūrė jis.

Pasak V. Mitalo, daugiausia priekaištų „laisvečiai“ turi su gyventojų pajamų apmokestinimu susijusiems pakeitimams.

„Sudėtingiausia istorija ir su liberalizmu, ir su mūsų palaikymu yra Gyventojų pajamų mokesčio įstatyme – ten yra daugybė niuansų su individualia veikla dirbantiems žmonėms“, – teigė V. Mitalas. 

„Ir tas pajamų sudėjimas – kitoje įstatymo dalyje esantis pakeitimas – kada visos tavo metinės pajamos yra supliusuojamos ir apmokestinamos progresiniu tarifu. Tai čia yra toks dalykas, dėl kurio aš suprantu vakar Seimo salėje džiūgavo socialdemokratai, ir čia liberalizmo nėra daug“, – kalbėjo Seimo narys.

„Turiu pasakyti, kad mes tikrai registruojame siūlymus, jau dabar dirbame ties jais tam, kad Lietuvos vidurinė klasė ne susilpnėtų dėl šito mokesčio paketo, o sustiprėtų“, – pridūrė V. Mitalas.

Seimas antradienį po pateikimo priėmė svarstyti Vyriausybės siūlomą mokesčių pertvarką. Toliau įstatymų paketą svarstys Seimo komitetai, jis į plenarinių posėdžių salę turėtų grįžti jau rudens sesijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

mokesciai reikalingi

ir kuo didesni privacioje valstybeje galimi tik is Tautos ,nes vslstybe yra viska jau 'prasikus' likus Tik Tauta .

Pensininkė

Man tai labiausiai patiko " lengvata" pensininkams - bus galima atidėti mokesčio mokėjimą iki NT bus parduotas, ar jie paliko šį pasityčiojimą ( atseit lengvatą) ar pakeitė, kažkaip nebuvo girdėti?

OHO

" valstiečiai" patenkinti- ūkininkų turtui negresia nekilnojamo turto mokesčiai, tegul moka visi, tik ne ūkininkai?????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS