V. Vasiliauskas apie darbo rinkos problemas: reikia susitarimo dėl švietimo | KaunoDiena.lt

V. VASILIAUSKAS APIE DARBO RINKOS PROBLEMAS: REIKIA SUSITARIMO DĖL ŠVIETIMO

Lietuvos banko valdybos pirmininko Vito Vasiliausko teigimu, siekiant gerinti darbo jėgos kvalifikaciją, kad darbuotojai atitiktų darbo rinkos keliamus reikalavimus, svarbiausia yra pasiekti pokyčių švietimo sistemoje.

„Išskirčiau dvi kryptis – vieną ilgalaikę, kitą trumpalaikę. Ilgalaikė kryptis, be abejo, yra švietimo sistema. Čia ilgalaikis dalykas ir jį pasieksime po 10 metų mažiausiai. Čia reikia nacionalinio susitarimo“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje teigė V. Vasiliauskas.

Taip pat, pasak Lietuvos banko vadovo, svarbu investuoti į skaitmeninio raštingumo ugdymą.

„Kalbant apie kiek trumpesnį laikotarpį, matyčiau skaitmenizacijos įgūdžių didinimą kaip vieną svarbiausių tikslų. Nesiremiu subjektyviais išsigalvojimais, tiesiog pasiimkime Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) statistiką, ten aiškiai parodyta, kad aktyviausia darbo jėga ar pagrindinė darbo jėga tarp pilnamečių ir 60 metų, jų skaitmeniniai gebėjimai yra prastesni nei EBPO šalių vidurkis“, – teigė jis.

„Čia matau rezervą greitoms investicijoms ir greitiems įgūdžių pakeitimams“, – pridūrė V. Vasiliauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Kada

ši drakoniano išpera užsilenks?

as

uz ka besmegenems moka 10 stuku per men.

DIEDUKAS

TAIP ŠIS PARŠAS RŪPINAS UŽSIENIO BANKAIS.NUO TO RŪPESČIO VIS TUNKA,TUNKA.KAS BUS DAR PO KURIO LAIKO,GAL NUO TUKIMO NUSPROGS.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS