Ž. Vaičiūnas: apgyvendinimo ir maitinimo sektoriuje matome pozityvias tendencijas | KaunoDiena.lt

Ž. VAIČIŪNAS: APGYVENDINIMO IR MAITINIMO SEKTORIUJE MATOME POZITYVIAS TENDENCIJAS

Laikinasis ekonomikos ir inovacijų ministras Žygimantas Vaičiūnas sako, kad apgyvendinimo ir maitinimo sektoriuje pastebimas atsigavimas.

„Pirmoji žinia, kuri susijusi su išėjimo iš karantino situacijos, apgyvendinimo ir maitinimo sektoriuje matome pozityvias tendencijas. Nuo karantino pradžios šiame sektoriuje buvo atleista daugiau nei priimta, maždaug 1,3 tūkst. darbuotojų, o pastarąją savaitę yra 1,4 tūkst. daugiau darbuotojų šiame sektoriuje priimta nei atleista. Be abejo, tai susiję ir su sezoniškumu, sezono pradžia. Bet situacija tikrai gerėjanti. Juo labiau paties sektoriaus atstovai, įmonių vadovai žymiai pozityviau vertina šios dienos situaciją“, – spaudos konferencijoje trečiadienį teigė Ž. Vaičiūnas.

Ministro teigimu, nuo kitos savaitės kelionių organizatoriai galės kreiptis į „Invegą“ dėl individualių garantijų suteikimo.

„Vakar buvo priimtas valstybės skolos įstatymas Seime, kuris sudarys teisines galimybes teikti garantijas kelionių organizatoriams. Iki kitos savaitės planuojame suderinti šias priemones su Europos Komisija. Tai reiškia, kad garantijos kelionių organizatoriams galėtų būti teikiamos kitą savaitę, o paskolos – dar kitą savaitę“, – sakė Ž. Vaičiūnas.

Už nenumatytą keleivių pergabenimą ekstremalios situacijos metu kelionių organizatoriams numatyta 1 mln. eurų.

„Kalbant apie kelionių kompensavimą tais atvejais, kai kelionių organizatoriai patyrė neplanuotų išlaidų dėl ekstremalios situacijos, iki šios savaitės pabaigos dar laukiama informacijos iš organizatorių, kokios išlaidos buvo patirtos. Tam numatyta 1 mln. eurų“, – teigė ministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Žilvinas Ručys

o jie ir neturėjo nustoti dirbti , bet veryga padarė taip kad jie nedirbtu ir Lietuva patirtu kuo didesnę moralinę ir finansinę žalą . Nieko nekalti žmonės mirė nuo verygos tarnautojo pareigų neatlikimo , per kurį jau mirė 72 ŽMONĖS .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS