Aštuonios NT įmonės apskundė Konkurencijos tarybos skirtas baudas | KaunoDiena.lt

AŠTUONIOS NT ĮMONĖS APSKUNDĖ KONKURENCIJOS TARYBOS SKIRTAS BAUDAS

Aštuonios iš 39-ių nekilnojamojo turto bendrovių, pernai gruodį nubaustų už draudžiamą susitarimą, teismui apskundė Konkurencijos tarybos pernai gruodį joms skirtas baudas.

Vilniaus apygardos administracinio teismo atstovas Audris Kutrevičius BNS pranešė, kad teismui iki šiol skundus pateikė įmonės „Inreal“, „Apus turtas“, „NTA 21 Amžius“, „Etapas“, „Citus“, „Proreal Invest“, „Renatos namai“ ir „Juda NT“.

Tuo metu kai kurios kitos dideles baudas gavusios įmonės ir Lietuvos nekilnojamojo turto agentūrų asociacija (LNTAA) tai ketina padaryti pirmadienį Asociacijos direktorė Inga Andriulevičienė nurodė, jog skundą planuoja pateikti pirmadienį po pietų.

„Mes nesutinkame su Konkurencijos tarybos sprendimu iš esmės. Tas visas sprendimas ir baudos apskritai yra nelogiškos ir mes prašome teismo visiškai panaikinti šitą sprendimą, nes mes nelaikome pagrįstu nė vieno jų įrodymo, kad mes kažką blogo padarėme, nes tikrai nebuvo siekta jokios konkurencijos riboti ir mes niekam žalos nepadarėme“, – sakė Inga Andriulevičienė.

Ji teigė nežinanti, ar kitos asociacijos narės planuoja pateikti skundus arba jau juos pateikė: „Negaliu atsakyti už kitas agentūras, jos man neatsiskato ir tokios informacijos neteikia, tai negaliu pakomentuoti“.

Mes nesutinkame su Konkurencijos tarybos sprendimu iš esmės.

Didžiausią baudą gavusios „Ober-Haus“ generalinis direktorius Audrius Šapoka sakė, jog įmonė taip pat planuoja pateikti skundą, nes pirmadienis yra paskutinė diena, kai sprendimą galima skųsti. 

„Mes kategoriškai nesutinkame su tokiu Konkurencijos tarybos sprendimu ir paskirta nuobauda. Apskritai nesutinkame su jokia nuobauda visame šiame kontekste. Mes nekvestionuojame vien tik kažkurios tyrimo dalies, mes kvestionuojame visą tyrimą ir atitinkamai teikiame tą skundą“, – BNS Plius tvirtino jis.

Vienas didžiausių baudų gavusių bendrovių „Capital Realty“ ir „Inreal“ atstovai BNS Plius patvirtino skundus teismui jau pateikę.

Pasak A. Kutrevičiaus, „Capital Realty“ skundo kol kas nėra.  

Konkurencijos taryba gruodžio pabaigoje asociacijai ir 39 jos narėms už susitarimą nevilioti vienos kitų klientų bei brokerių skyrė 969 tūkst. eurų baudų. Anot KT, tokiu susitarimu buvo apribota konkurencija. 

LNTAA skirta 4,5 tūkst. eurų, „Ober-Haus nekilnojamas turtas“ – 450,6 tūkst., „Inreal“ – 124,7 tūkst., „Capital Realty“ – 69,9 tūkst., „Apus turtas“ – 38,3 tūkst., „NTA 21 Amžius“ – 23,9 tūkst., „Resolution LT“ – 21,2 tūkst., „Centro kubas-Nekilnojamasis turtas“ – 16,4 tūkst., „Etapas“ – 21 tūkst., „Vilniaus turtas“ – 28,3 tūkst., „Gijoneda“ – 16 tūkst., „Rebesta“ – 13,2 tūkst., „JG Franchise“ – 14 tūkst.,  „NT Savas Būstas“ – 14,9 tūkst., „Citus“ – 21 tūkst. eurų baudos.

Kitoms įmonėms skirtos baudos nuo 100 iki 12,5 tūkst. eurų. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

ooo kaip sujudo vagio kontoros ddddd

SUSIJUSIOS NAUJIENOS