Žaliąja elektros energija susidomėjo ir Lietuvos įmonės | KaunoDiena.lt

ŽALIĄJA ELEKTROS ENERGIJA SUSIDOMĖJO IR LIETUVOS ĮMONĖS

  • 5

Metų pradžioje savo klientams pristatęs galimybę įsigyti žaliosios elektros energijos, nepriklausomas elektros tiekėjas „Enefit“ pastebi augantį susidomėjimą šiuo produktu.

Šiuo metu apie 50 proc. visos bendrovės klientams patiekiamos elektros sudaro iš atsinaujinančių energijos šaltinių pagaminta elektra. Žalioji elektros energija pagal bendrovei „Enefit“ suteiktas kilmės garantijas Lietuvos rinką pasiekia iš Norvegijos ir Estijos.

„Susidomėjimas mūsų parduodama žaliąja elektra tarp verslo klientų auga – praktiškai kas penktas mūsų klientas Lietuvoje yra pasirinkęs naudoti mūsų elektros energiją, pažymėtą „Green Energy“ ženklu. Šiuo metu pusę viso mūsų klientams pateikiamo kiekio sudaro būtent tokia elektros energija, o rinkoje esame vieni didžiausių elektros iš atsinaujinančių energijos šaltinių pardavėjų“, – teigia „Enefit“ generalinis direktorius Janis Bethers.

Vien per birželio mėnesį „Enefit“ klientai suvartojo apie 22 GWh ekologiškos elektros energijos, o nuo metų pradžios bendrovė jau yra patiekusi apie 120 GWh šios rūšies elektros energijos. „Enefit“ tiekiamai žaliajai elektros energijai „Green Energy“ yra suteikiamos kilmės garantijos, įrodančios, kad energija buvo pagaminta naudojant atsinaujinančius energijos išteklius.

Bendrovė „Eesti Energia“, kuriai priklauso Lietuvoje veiklą vykdanti „Enefit“, per pirmą 2016 m. pusmetį pagamino daugiau kaip 165 GWh elektros energijos iš atsinaujinančių energijos šaltinių. Per praėjusius metus bendrovė iš atsinaujinančių energijos šaltinių iš viso pagamino 360,8 GWh elektros energijos.

„Eesti Energia“ valdo Narvos, Aulepo ir Virtsu vėjo elektrinių parkus, kurių bendra instaliuotoji galia sudaro 111 MW, o juose pagaminama apie pusę visos žaliosios elektros energijos. Ekologiška elektros energija taip pat gaminama Linnamės bei Keila Joa hidroelektrinėse, o alternatyvioji elektros energija gaunama bendrovei priklausančiose kogeneracinėse biokuro ir atliekų deginimo jėgainėse.

Šių metų birželio pabaigoje „Eesti Energia“ pristatė naują strategiją, pagal kurią elektros gamyba iš atsinaujinančių šaltinių planuojama sutelkti antrinėje įmonėje „Enefit Taastuvenergia“. Per artimiausius penketą metų elektros gamybos apimtį panaudojant alternatyvius energijos šaltinius nuo dabartinių 700 GWh ketinama padidinti 2 kartus.

„Eesti Energia“ buvo pirmoji įmonė Rytų Europoje, kuri savo klientams dar 2001-aisiais pasiūlė naudoti ekologišką elektros energiją, pažymėtą „Green Energy“ ženklu. „Eesti Energia“ yra didžiausia elektros energijos gamintoja Baltijos šalyse, jose bendrovė užima 25 proc. elektros pardavimų rinkos dalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

...

Nemokamas sūris tik pelėkautuose!!!

DJ

Vėjas pučia Lietuvoje pastoviai !. Iš žmogų ir gyvulų dumblo, mėšlo galima surinkti metaną ir jį suskystinti . Gausis ŽSD ( Žmonių Suskystintos Dujos) ir SGD ( Suskystintos Gyvulių Dujos ), tas dujas verta deginti nes žmogų ir gyvulų metanas kelis kartus daugiau kenkia atmosferai nei CO2, kurio būna daug mažiau deginant metaną !. Ūkininkai su tuomet metanu gali šildytis ir gaminti generatorių elektrą su Wartsila dyzeliniais varikliais pritaikyti dirbti su metanu, tą SGD galima ir kitiems parduoti, bet to iš metano galima dar daug ką pagaminti !. Beje iš tų dumblų, galima gaminti kompostą ir etanolį kurį galima naudoto mašinose vietoje benzino !. Beje iš visokio šlapimo galima gaminti trąšas !, o jei šalia yra vėjo jėgainės ir dujiniai generatoriai tai trąšas gaminti iš šlapimo energijos pakaks !.

visa sita ekologiska energija

turi but parduodama uz rinkos kaina
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS