Europos humanitariniam universitetui – naujas leidimas vykdyti studijas | KaunoDiena.lt

EUROPOS HUMANITARINIAM UNIVERSITETUI – NAUJAS LEIDIMAS VYKDYTI STUDIJAS

Vilniuje veikiančiam Europos humanitariniam universitetui (EHU) išduotas naujas leidimas vykdyti veiklą.

Įsakymą dėl leidimo vykdyti studijas švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius pasirašė penktadienį, BNS patvirtino ministerija.

Dėl neigiamo ekspertų vertinimo EHU buvo kilusi grėsmė užsidaryti, tačiau gelbėjimosi ratą metė valstybė, suteikdama specialų statusą egzilyje dėl politinių priežasčių veikiantiems universitetams.

Priverstinėje emigracijoje veikiantiems universitetams nustačius specialius studijų krypčių vertinimo kriterijus, Studijų kokybės vertinimo centras įregistravo naujas EHU studijų programas humanitarinių, socialinių mokslų ir menų studijų krypčių grupėse.

„Naujo leidimo studijoms gavimas vainikuoja universiteto pereinamąjį laikotarpį. Dabar mūsų universitetas pradeda aktyvų studijų proceso ir akademinės aplinkos tarptautinimą“, – EHU pranešime spaudai cituojamas rektorius Sergejus Ignatovas.

EHU praneša, kad 2019 metais vykdys priėmimus į devynias studijų programas, tarp jų į bakalauro programas „Europos paveldas“, „Medijos ir komunikacija“, „Pasaulio politika ir ekonomika“, „Vizualinis dizainas“, į vientisųjų studijų programą „Tarptautinė teisė ir Europos Sąjungos teisė“, magistro programas „Kultūros paveldo vystymas“, „Viešoji politika“, „Vizualinė plastika“ bei į Filosofijos krypties doktorantūros programą.

Grėsmė užsidaryti EHU kilo po neigiamo Studijų kokybės vertinimo centro įvertinimo. 2017 metų pabaigoje pateiktoje ataskaitoje  neigiamai įvertintas EHU strateginis valdymas bei mokslo ir (arba) meno veikla.

Užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus bei kitų politikų iniciatyva tuomet įteisintas specialus egzilyje veikiančių universitetų statusas, leista jiems nustatyti specialius studijų krypčių vertinimo kriterijus.

EHU – privatus 1992 metais Minske įsteigtas ir vėliau Baltarusijos valdžios uždarytas universitetas. 2004 metais universitetas priėmė Lietuvos Vyriausybės kvietimą ir persikėlė į Vilnių.

Nuo EHU įkūrimo jį baigė daugiau nei 3 tūkst. absolventų, iš jų daugiau kaip 2 tūkst. diplomas buvo įteiktas jau Vilniuje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS