Nuvykus pažvejoti Neryje – dvokianti staigmena | KaunoDiena.lt

NUVYKUS PAŽVEJOTI NERYJE – DVOKIANTI STAIGMENA

Praėjusią savaitę pilietiškas vyras užfiksavo, kaip Vilniuje į Nerį galimai plūsta teršalai. Deja, į įvykio vietą pakviestų aplinkos apsaugos specialistų vyras taip ir nesulaukė.

Iš Olandijos į Vilnių atostogauti grįžęs vyras prie Neries pažvejoti nuvyko trečiadienio popietę. Tiesa, mintys apie žūklę iš galvos turėjo greitai išgaruoti, nes tai, ką jis pamatė Neryje ties Senųjų Gudelių gatve, jo nepradžiugino. Vyras apie teršalus, plūstančius į Nerį, iškart pranešė atsakingoms aplinkosaugos institucijoms.

Pilietiškas vyras teršiamą telkinį nufilmavo ir vaizdu pasidalijo socialiniuose tinkluose. Gamtos niokojimui neliko abejingas ir aplinkosaugos ekspertas Linas Jonauskas. „Švari gamta tuoj liks tik mūsų prisiminimuose. Ir vėl tas pats – tonos teršalų ir visokio š*** pilamos tiesiai į Nerį. Tai daroma čia, sostinėje, vidury baltos dienos, – portalui pasakojo apie 17 val. į įvykio vietą atvykęs L. Jonauskas. – Kai atvykau, teršimas jau buvo liovęsis, tačiau labai stipriai jautėsi fekalijų smarvė.“

 

 

Kaip L. Jonauskui pasakojo sutiktas vyras, į Nerį stipria srove teršalai plūdo maždaug pusvalandį. Nors pilietiškas vyras ir pranešė specialistams apie nemalonų incidentą, tačiau per 4 valandas jų vyrui taip ir nepavyko sulaukti.

„Netoli šios vietos – gal už 500 m ar kilometro – gyvena ir ministras pirmininkas Saulius Skvernelis. Jam turėtų nepatikti tokie kvapai. Galima tik spėti, kiek dešimčių tonų teršalų trečiadienį išbėgo į Nerį. Esu įsitikinęs, kad šio atvejo niekas neištirs, nes tai – niekam neįdomu“, – svarstė L. Jonauskas.

Jis teigia, kad toks teršimas daro didžiulę žalą ne tik žuvims, bet ir visai biologinei įvairovei. „Vilniuje anksčiau taip pat buvo fiksuotos nuotekų avarijos. Greičiausiai dėl šimtų tonų teršalų, patekusių į Nerį, ir pradėjo čia masiškai kristi lašišos. Jos rudenį atplaukia į mūsų upę, kyla į aukštupius ir neršia. Vienu metu jos net buvo išnykusios“, – pasakoja aplinkosaugos ekspertas.

Portalas pirmadienį susisiekė su Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos direktoriumi Vaidu Laukiu. Jis patikino, kad į pranešimą buvo sureaguota – specialistai nuvyko mėginius paimti penktadienį. „Tikslesnės informacijos neturime, dar bandome nustatyti taršos šaltinį. Teršalų sudėties tyrimas gali užtrukti nuo kelių dienų iki savaitės“, – portalui teigė V. Laukys.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

cha

o jus Bezdonyse nebuvot,ten prie apleistos fermos 'vandenvala' yra...kudrose kvapas...ir is ju tas geris patenka i Bezdoneles upe,o ta upe zemyn kelis km randasi vandenviete is kurios imamas vanduo... ir ten yteka Bezdoneles upe i Neri... ten tvoromis aptverta krantas Neries upes...

cha

uuo tarybiniais laikais kvapas buvo nekoks,bet vanduo skaidrus,nuo tiltu dugnas laisvai matesi ir zuvu pilna buvo! o dabar vanduo rudas...ir kvapas nekoks...dar per dainu svente paskaidrejas vanduo buvo...

Rapolas

Ar ne laikas "papurtyti" visokio plauko aplinkosaugininkus?!! Ar neturetu jie pakelti uzpakalius nuo kedziu ir eiti dirbti? Palaida bala!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS