R. Tamašunienė: bus testuojama daug Nemenčinės gyventojų | KaunoDiena.lt

R. TAMAŠUNIENĖ: BUS TESTUOJAMA DAUG NEMENČINĖS GYVENTOJŲ

Dėl didelio koronaviruso infekcijos protrūkio nuo ketvirtadienio ryto uždarius įvažiavimus ir išvažiavimus iš Nemenčinės miestelio, vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė sako, kad koronaviruso tyrimai bus atlikti ne tik siuvimo įmonės, kur kilo infekcijos židinys, darbuotojams, tačiau ir patiems Nemenčinės gyventojams.

„Šiandien Vyriausybės COVID-19 komiteto posėdyje buvo nuspręsta ištirti daug gyventojų. Pirmiausia, be abejo, bus pradėta nuo „Vilnikos“ įmonės darbuotojų, kur ir kilo koronaviruso židinys, taip pat socialinių įstaigų, kurių yra pakankamai daug prie Nemenčinės, darbuotojų“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė R. Tamašunienė.

„Vėliau bus testuojami Nemenčinės miesto gyventojai ir galės patys gyventojai įsitikinti, ar turi virusą, ar ne“, – teigė ministrė.

R. Tamašunienės teigimu, bus ištirti ne tik tie gyventojai, kurie jaučia ligos simptomus.

„Aišku, su simptomais, požymiais, be abejo, bus tiriami, bet kalbame, kad daug plačiau reikia ištirti“, – sakė vidaus reikalų ministrė.

R. Tamašunienė taip pat patikino, kad Nemenčinės miestelyje jau nuo penktadienio veiks mobilusis koronaviruso tyrimų punktas, skirtas tirtis visiems miestelio gyventojams.

„Mobilusis punktas jau rytoj atsiras. Jis jau yra „Vilnikos“ teritorijoje įrengtas – skirtas darbuotojų testavimui, tai jau vyksta, bet bus ir papildomai mobilusis punktas įrengtas“, – patikino R. Tamašunienė.

R. Požėla: nuspręsta įrengti ketvirtąjį patikros punktą

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla praneša, kad ketvirtadienį Nemenčinėje nuspręsta įrengti ketvirtąjį patikros punktą. Pasak R. Požėlos, policijos pareigūnai rūpinasi ne tik judėjimo apribojimu, tačiau taip pat siekia užtikrini, kad asmenys, kuriems taikoma saviizoliacija, jos nepažeistų.

„Vakar skelbėme informaciją, kad bus įrengti trys patikros punktai, bet po šiandienos pasitarimo su rajono savivaldybės vadovais priėmėme sprendimą, kad veikia keturi patikros punktai, o kiti pravažiavimai yra stebimi tiek techninėmis priemonėmis, tiek yra fiziniai apribojimai judėti transporto priemonėmis“, – žurnalistams ketvirtadienį Nemenčinėje teigė R. Požėla, atkreipdamas dėmesį, kad situacija Nemenčinėje yra savotiškas ilgojo Velykų savaitgalio tęsinys lokaliame židinyje.

Policijos generalinio komisaro teigimu, policija yra pasirengusi vykdyti Vyriausybės nutarimą, tačiau akcentuoja, kad laiko tam pasirengti buvo labai nedaug.

„Žmogiškai žiūrint, gali būti tam tikro nesusikalbėjimo, tačiau aš manau, kad per šiandien dieną tos situacijos išsigrynins, tas aiškumas bus tikrai didesnis ir mažiau klausimų kils tiek kontroliuojantiems, tiek tiems asmenims, kurie nori atvykti ar išvykti“, – sakė policijos generalinis komisaras.

R. Požėlos teigimu, per pastarąją savaitę Nemenčinėje buvo surašyta 15 protokolų dėl saviizoliacijos nesilaikymo. Policijos duomenimis, šiuo metu yra apie 100 asmenų, kuriems turi būti taikomas izoliacinis režimas. Todėl, pasak R. Požėlos, policija rūpinasi ne tik judėjimo apribojimu, bet ir užtikrina, kad miestelio gyventojai nepažeistų saviizoliacijos.

„Tikrai mūsų dėmesys šitiems asmenims yra padidintas“, – patikino R. Požėla.

ELTA primena, kad Vyriausybė trečiadienį pritarė draudimui atvykti ir išvykti iš Nemenčinės miestelio.

Į Nemenčinę leidžiama atvykti tik čia gyvenantiems bei dirbantiems asmenims arba tiems, kurie turi specialų Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) leidimą. Taip pat draudžiamas asmenų išvykimas iš miesto, išskyrus gyventojų, išvykstančių dėl darbo santykių kitose teritorijose, Nemenčinės miestelyje dirbančių kitų teritorijų gyventojų, taip pat asmenų, dėl būtinosios medicinos pagalbos vykstančių į kitą teritoriją, ir asmenų, turinčių NVSC leidimą išvykti.

Asmenys, kuriems numatytos išimtys, turi pateikti tai įrodančius dokumentus ar kitą informaciją, kuri patvirtintų jų vykimo tikslą. Tai gali būti tiek popieriniai dokumentai, tiek nufotografuoti dokumentai elektroninėse laikmenose (pvz. mobiliajame telefone, planšetėje ir pan.). Prekių ir krovinių judėjimas neribojamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Man

šitos lenkės darbas ir elgesys kur kas geresnis negu buvusio Grybo.

Dasigyveno

kažkoks užkampis ištisai koronas

...

Esant teigiamam rezultatui - kaip su šernais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS