Santaros klinikose bus statomas naujas infekcinių ligų korpusas | KaunoDiena.lt

SANTAROS KLINIKOSE BUS STATOMAS NAUJAS INFEKCINIŲ LIGŲ KORPUSAS

Vilniaus universiteto ligoninėje Santaros klinikose už 45 mln. eurų bus statomas naujas infekcinių ligų korpusas, jame planuojama būti pasiruošus priimti didesnį pacientų srautą, įrengti laboratoriją, išplėsti skubios pagalbos infrastruktūrą.

„Infekcinių ligų korpusą mes jau turim, jis buvo atidarytas tik prieš pandemiją. Problema, kad tas Infekcinių ligų korpusas buvo suprojektuotas ikipandeminei situacijai ir na, būtent pandemijos metu absoliučiai neatliko tų funkcijų, kurios buvo reikalingos infekcinių ligų kontrolei“, – BNS sakė Santaros klinikų direktorius medicinai Valdas Pečeliūnas.

„Mes su didele komanda klinicistų identifikavome pagrindines problemas. Pagrindinė problema buvo įvertinta, kad yra srautų atskyrimas, kad mes galėtumėm aiškiai atskirti srautus pacientų, kurie pavojingi kitiems pacientams. Čia nėra vien, tarkim, COVID-19, tai yra ir kitos infekcinės ligos“, – pažymėjo jis.

Pasak Santarų klinikų atstovo, šiuo metu yra baigiami penkių aukštų pastato projektavimo darbai. Korpusą statyti tikimasi pradėti šiemet ir baigti iki 2025-ųjų.

Jis taip pat nurodė, jog nauja infrastruktūra yra reikalinga, kad „esant kažkokiam dideliam srautui pacientų mes nesutrikdytumėme visos ligoninės“. Anot V. Pečeliūno, bus išplečiama skubios pagalbos infrastruktūra, visos paslaugos bus teikiamos viename aukšte.

„Tiesiog padarom tą skubią pagalbą pagal visus šiuolaikinius skubios pagalbos principus, infrastruktūrą sutvarkome taip, kad galėtumėme suteikti kuo aukštesnės kokybės skubią pagalbą pacientams ir galėtumėm labai aiškiai apriboti srautus. Tada kitas aukštas bus nauja reanimacijos infrastruktūra“, – kalbėjo direktorius medicinai.

Pasak jo, numatytas ir naujas intensyvios terapijos skyrius su izoliuotų palatų infrastruktūra, kurios iki šiol įstaigai trūko.

„Toje reanimacijoje galėsime gydyti ir infekcinėms ligom sergančius pacientus ir tuos pacientus, kuriems, tarkim, dėl imunosupresijos, organo transplantacijos, irgi reikia izoliuoti nuo aplinkos“, – pažymėjo jis.

Taip pat penktajame pastato aukšte planuojama sukurti infekcinių ligų laboratoriją, joje bus galima apdoroti infekuotų pacientų mėginius.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

tai

gal iskarto iforminkit kaip morga nereiks bereikalingo stumd ymo ligai nustatyt skrodymo budu viskas 1 vietoje juk aisku kad be svab neapseita ???

Manau

Buvo suprojektuotas dar esant pandeminiams suvaržymams. Naujos įdėjos ateina ne be pagrindo.

Kam

Kam tas naujas korpusas? Kas jame dirbs? Gydytojų , slaugytojų baisus trūkumas. Už kieno pinigus bus statomas? Mokesčių mokėtojų? Atremontuokit geriau kapitaliai jau esančią infekcinių ligų ligoninę Šilainiuose.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS