Šnipiškių rajone atidaroma nauja laisvalaikio erdvė – „Drakonų pieva“ | KaunoDiena.lt

ŠNIPIŠKIŲ RAJONE ATIDAROMA NAUJA LAISVALAIKIO ERDVĖ – „DRAKONŲ PIEVA“

Sostinės Šnipiškių rajone ketvirtadienį atidaroma nauja laisvalaikio erdvė – „Drakonų pieva“, pranešė projektą įgyvendinusi Vilniaus vystymo kompanija.

„Ši teritorija – lyg reprezentacinis įėjimas į senąsias Šnipiškes, tačiau kartu tai ir pamėgta šnipiškiečių laiko leidimo vieta. Todėl svarbus uždavinys buvo išlaikyti autentiką ir sukurti dvi skirtingas miesto ašis jungiantį skverą“, – sako Vilniaus miesto administracijos direktorė Lina Koriznienė.

Vienoje „Drakonų pievos“ dalyje, toliau nuo gatvės, suformuota aktyvi zona, kur įkurtos vaikų žaidimo, krepšinio, mini futbolo ir treniruoklių aikštelės. Kitoje skvero pusėje įkurta ramesnio poilsio zona – brandžių medžių paunksmėje įrengti suoliukai ir šachmatų stalai. Skvere taip pat pastatyta 14 kv. metrų pavėsinė pasislėpti nuo kaitrios saulės ar liūčių.

Anksčiau šiame beveik trijų arų sklype šalia Giedraičių ir Krokuvos gatvių sankirtos augo pavieniai medžiai ir driekėsi sena veja, kurioje žmonės rinkosi šventėms ir įvairioms kūrybinėms veikloms. 

Džiaugiamės matydami rezultatą ir tikime, kad atgimusi „Drakonų pieva“ bus erdvė, kurią žmonės tausos ir puoselės.

„Nuo pat projekto pradžios palaikėme ryšį su bendruomene ir žinojome, kaip svarbu ne tik sukurti jiems reikalingą infrastruktūrą, bet ir išsaugoti jų rankomis kurtą simbolinę skulptūrą-kiaušinį. Džiaugiamės matydami rezultatą ir tikime, kad atgimusi „Drakonų pieva“ bus erdvė, kurią žmonės tausos ir puoselės“, – sako Vilniaus vystymo kompanijos projektų vadovas Linas Urba.

Pranešime nurodoma, kad įgyvendinant projektą viešosios erdvės teritorija sukurta kaip pereinamoji, jungiamoji grandis tarp sodybinio Šnipiškių gyvenamųjų sodybų rajono, vadinamojo Skanseno, ir modernaus Neries dešiniojo kranto daugiaaukščių pastatų.

Kuriant skverą parinktos medžių rūšys, artimos sodybiniam apželdinimui: čia pasodinta šermukšnių, uosių, gluosnis, ąžuolas, dvi juodosios pušys, taip pat įvairių krūmų ir žolinių augalų.

GALERIJA

  • Šnipiškių rajone atidaroma nauja laisvalaikio erdvė – „Drakonų pieva“
  • Šnipiškių rajone atidaroma nauja laisvalaikio erdvė – „Drakonų pieva“
Vilniaus vystymo kompanijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS