Vilniuje – diskusija dėl pilietinio pasipriešinimo organizavimo | KaunoDiena.lt

VILNIUJE – DISKUSIJA DĖL PILIETINIO PASIPRIEŠINIMO ORGANIZAVIMO

Vilniuje Seimo lankytojų centre pirmadienį rengiama diskusija pilietinio pasipriešinimo organizavimo klausimais Ukrainos karo kontekste.

„Esminis konceptas, kurį mes dabar formuojame savo gynybos politikoje, yra visuotinė gynyba, kad žmogus, kuris nori ir gali, turėtų rasti savo vietą visoje gynybos architektūroje“, – BNS sakė diskusiją organizuojantis Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovas Laurynas Kasčiūnas.

Pasako jo, karo Ukrainoje patirtis rodo, jog siekiant apginti valstybę svarbus ne tik kariuomenės, bet ir visos visuomenės įsitraukimas, todėl diskusijoje bus aptariamas visuotinio pilietinio pasipriešinimo organizavimas Lietuvoje, kuris apima ir valstybės tarnybos rezervą.

„Mes daug dėmesio pradėjome skirti kariniam rezervui, žmonėms, kurie turi karinės patirties, jų organizavimui, bet lygiai taip pat reikia kalbėti ir apie VRM struktūrų rezervą, jie turi savo žmones, kurie baigė tarnybą, kaip organizuoti jų veikimą ir juos įtraukti į pasipriešinimą, valstybės gynimo planus“, – pabrėžė L. Kasčiūnas.

Diskusijoje dalyvaus Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjungos valdybos pirmininko pavaduotojas, Nepriklausomybės signataras Saulius Pečeliūnas, Lietuvos ginklų savininkų asociacijos valdybos pirmininkas, advokatas Arūnas Marcikevičius, Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjungos Vilniaus apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Linas Ladiga.​

Rašyti komentarą
Komentarai (39)

pastebėjimas

p.s. dėl esą Ukrainoje prievartaujamų kūdikių ir močiučių jau teisiami UKR politikai ir pareigūnai, nes kilusio tarptautinio skandalo metu paaiškėjo, kad tai MELAS ir PROPAGANDA sąmoningai platinama UKR pareigūnų siekiant gauti kuo daugiau pinigų. Apskritai, prie ko Ukraina, jei kalba apie Lietuvos vagis - "patriotus".

pastebėjimas

Beretinis zombis net sarkazmo nesupranta :)

pastebėjimui

Pola,gerai rašai,berašti,jūs visi taip rašote-POLA.Ne,jie nepOla,dabar Ukrainoje tik žudo niekuo nekaltus žmones.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS