Vilniuje minimos sovietų okupaciją pasmerkusios JAV deklaracijos metinės | KaunoDiena.lt

VILNIUJE MINIMOS SOVIETŲ OKUPACIJĄ PASMERKUSIOS JAV DEKLARACIJOS METINĖS

Ketvirtadienį Vašingtono aikštėje Vilniuje bus minimos Sumnerio Welleso (Samnerio Veleso) deklaracijos 81-ių metų sukakties metinės.

Renginys skirtas padėkoti Lietuvos sąjungininkei ir partnerei JAV už Baltijos šalių okupacijos nepripažinimo politiką, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

1940 metų liepos 23 dieną laikinai einančio JAV valstybės sekretoriaus pareigas S. Welleso paskelbta deklaracija JAV Šaltojo karo metu oficialiai paskelbė nepripažįstančios Baltijos šalių prievartinio inkorporavimo į Sovietų Sąjungą.

S. Welleso deklaracija yra puikiausias Baltijos šalių ir Jungtinių Amerikos Valstijų vienybės simbolis, kuriuo buvo pasmerkta 1940 metų sovietų agresija.

„S. Welleso deklaracija yra puikiausias Baltijos šalių ir Jungtinių Amerikos Valstijų vienybės simbolis, kuriuo buvo pasmerkta 1940 metų sovietų agresija ir nepripažintas prievartinis ir neteisėtas Lietuvos, Estijos ir Latvijos inkorporavimas į Sovietų Sąjungą, vykdant Molotovo-Ribentropo suokalbį“, – sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Renginys prasidės Lietuvos, Estijos, Latvijos ir JAV vėliavų pagerbimo ir himnų ceremonija. Svečius pasveikins G. Landsbergis, Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis, JAV ambasadorius Robertas S. Gilchristas, Seimo Tarpparlamentinių ryšių su JAV grupės pirmininkas Emanuelis Zingeris.

Renginio metu gros Lietuvos kariuomenės orkestras, pasirodys džiazo grupė „The Schwings Band“.

Šventę organizuoja Užsienio reikalų ministerija, JAV ambasada Vilniuje, Krašto apsaugos ministerija ir Vilniaus miesto savivaldybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai

Ta proga lyžtels naujam šeimininkui ir tai deklaruos?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS