„Megoje“ prasideda unikalių kalėdinių dovanų mugė | KaunoDiena.lt

„MEGOJE“ PRASIDEDA UNIKALIŲ KALĖDINIŲ DOVANŲ MUGĖ

  • 0

Svarstote, kaip artėjant žiemos šventėms papuošti namus? Ieškote, kokiomis dovanomis galėtumėte pradžiuginti artimuosius, draugus ar kolegas? Dairotės, kokie skanėstai galėtų nugulti ant Kūčių, Kalėdų ar Naujųjų metų stalo? Norite per žiemos šventes išsiskirti stilingu įvaizdžiu? Jau šiandien prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ prasideda keturias dienas truksianti kalėdinė mados, stiliaus, skonių ir dovanų mugė, kurioje savo naujausias kolekcijas ir gaminius pristato daugiau kaip 100 atrinktų dizainerių, kūrėjų ir gamintojų.

„Gruodį „Megoje“ organizuojama kalėdinė mugė yra viena iš didžiausių prekybos centrų organizuojamų kalėdinių mugių. Joje kasmet dalyvauja daugiau kaip 100 dizainerių, kūrėjų ir gamintojų, kurie čia pristato savo autorinius kūrinius ir išskirtinius, dažnai rankų darbo, gaminius. Šiemet šią mugę organizuojame gruodžio 7–10 d. Taigi šiomis dienomis prie daugiau kaip 200 „Megoje“ įsikūrusių parduotuvių, paslaugų, pramogų vietų prisijungiant dar ir 100 mugės dalyvių, kalėdinėmis dovanomis galinčių virsti prekių ar produktų asortimentas reikšmingai išplečiamas ir „Mega“ virsta viena iš didžiausių dovanų paieškos vietų vidurio Lietuvoje“, – sakė prekybos ir laisvalaikio centrą „Mega“ valdančios bendrovės „Baltic RED“ rinkodaros vadovas Laimis Binderis.

Ne vienus metus kalėdinėje mados, stiliaus, skonių ir dovanų mugėje dalyvauja natūralių akmens padėklų ir lėkščių, kepimo akmenų kūrėjai ir gamintojai „NightWood“. Pasak šio prekės ženklo atstovo Dominyko Švedo, dažniausiai šioje mugėje dovanos sau ar kitiems ieško tie, kurie vertina minimalizmą, estetiką ir natūralumą, mėgsta šurmuliuojančią kalėdinių mugių atmosferą.

Kasmet kalėdinės mados, stiliaus, skonių ir dovanų mugės stengiasi nepraleisti ir diržų gamintojai „Drel Design“. Pasak „Drel Design“ atstovo Andriaus Bukšnio, mugėje jie prekiauja ilgaamžiais natūralios odos diržais. Prireikus mugėje įsigytas diržas gali būti čia pat ir patrumpinamas, o tiems, kurie diržą norėtų patrumpinti namie, papasakojama, kaip per keletą minučių tai padaryti namų sąlygomis. „Drel Design“ parduodami diržai gali būti įvairių spalvų, dekoruoti išskirtinėmis detalėmis, apsiūti. Įsigijus tokį diržą kaip dovaną, pakuote rūpintis nebereikia – jei tik pirkėjas pageidauja, diržas supakuojamas į specialią apvalią dėžutę.

Keramikos ir natūralių perlų papuošalų kūrėja Renata Jagminė taip pat sakė, kad „Megoje“ vykstančioje kalėdinėje mugėje „René Deco“ prekės ženklu pažymėtus savo kūrinius ji pristato kasmet, todėl jau spėjo pastebėti, kad pirkėjai į mugę atvyksta ne tik apsipirkti, bet ir susitikti su kūrėjais, pasitarti, kaip derinti papuošalus tarpusavyje, kuo puoštis kasdien, o kuo – ypatinga proga. Pasak kūrėjos, jaunesnės jos pirkėjos dažniau linkusios pirkti lengvus perlų papuošalus su paauksuotomis detalėmis, o štai vyresniųjų akį labiau traukia masyvesni ir prabangesni papuošalai. Vis dėlto kad ir kokio amžiaus būtų pirkėjai, jie pirmenybę mugėje linkę teikti unikaliems kūriniams.

„Megos“ nuotr.

Pirmąkart prie šios kalėdinės mugės dalyvių prisijungs vaikų dienos centras „Vilties spindulėlis“, kurį lanko ir specialiųjų poreikių ar negalią turintys vaikai. Centro įkūrėja ir vadovė Asta Kuktienė sako, kad „Vilties spindulėlis“ mugėje prekiaus kalėdiniais vainikais, žvakėmis, muilu, šilkiniais plaukų aksesuarais ir kt. rankų darbo gaminiais, kuriuos visą mėnesį kūrė dienos centrą lankančių vaikų mamos. Dalyvauti mugėje sumanyta pastebėjus, kad meno terapijos užsiėmimai – efektyvus pagalbos vaikams būdas: lavėja šiuos užsiėmimus lankančių vaikų smulkioji motorika, gerėja socialiniai įgūdžiai, auga savivertė, vaikai tampa drąsesni, atviresni, labiau bendrauja ir bendradarbiauja. Taigi pinigus, gautus už kalėdinėje mugėje parduotus gaminius, ketinama skirti meno terapijos užsiėmimams apmokėti.

Kalėdinėje mugėje taip pat bus prekiaujama ir tapytais porceliano gaminiais, levandų žiedų maišeliais, medžio ir dervos papuošalais, šilko, vilnos ir kailio rankų darbo gaminiais, šaltalankių ir šermukšnių, kanapių ir pušų spyglių, putinų ir svarainių produktais, kvapniomis sojų vaško žvakėmis, prieskoniais, kompozicijomis šventiniam stalui papuošti, stilingais drabužiais visai šeimai, natūralia kosmetika, konceptualiais papuošalais ir kt. Didžioji dalis mugės dalyvių – šeimos verslo kūrėjai.

„Mūsų prekybos centro lankytojai vertina, kad kalėdinės mugės dienomis vienoje vietoje jie randa ir jiems jau įprastą bei pamėgtą prekių ar produktų asortimentą, ir specialiai mugei sukurtus dizainerių ir kūrėjų gaminius. Taip „Mega“ tampa vieta, kurioje jie randa viską, be ko neapsieina nė viena tikra šventė: džiugią nuotaiką, šiltą bendravimą, didelį kalėdinių dovanų ir skanėstų šventiniam stalui pasirinkimą“, – sakė L. Binderis.

Kalėdinė mados, stiliaus, skonių ir dovanų mugė „Megoje“ vyks gruodžio 7–10 d., nuo 10 iki 21 val.

GALERIJA

  • „Megoje“ prasideda unikalių kalėdinių dovanų mugė
  • „Megoje“ prasideda unikalių kalėdinių dovanų mugė
  • „Megoje“ prasideda unikalių kalėdinių dovanų mugė
„Megos“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS