Vaikų pagrobimas iš „Pastogės“ buvo suplanuotas ar spontaniškas nusikaltimas? | KaunoDiena.lt

VAIKŲ PAGROBIMAS IŠ „PASTOGĖS“ BUVO SUPLANUOTAS AR SPONTANIŠKAS NUSIKALTIMAS?

  • 179

Portalui kauno.diena.lt pavyko išsiaiškinti aplinkybes, kuriomis Šilainiuose gyvenę sutuoktiniai Inga ir Mindaugas Vilčinskai, kuriems teismo sprendimu buvo laikinai apribotos teisės į tris mažamečius vaikus, juos savavališkai išsivežė iš vaikų gerovės centro „Pastogė“.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, tai įvyko per iš anksto suplanuotą tėvų pasimatymą su vaikais, kuriame dalyvavo ir „Pastogės“ darbuotoja.

Teisėsaugininkų, susijusių su pradėtu ikiteisminiu tyrimu dėl vaikų pagrobimo, nuomone, tai nebuvo iš anksto suplanuotas nusikaltimas, nors vaikų tėvas, po jų paėmimo iš šeimos rašęs skundus, kad iš jo buvo pavogti vaikai, ir grasino anksčiau ar vėliau juos atsiimti.

Panašiau, kad tiesiog pasinaudota situacija ir neatsilaikyta prieš pagundą.

Minėta „Pastogės“ darbuotoja, dalyvavusi mažamečių pasimatyme su tėvais, dar bandė užbėgti įvykiams už akių, tačiau tiesiog buvo pastumta.

Kaip vakar pranešė Kauno policija, antradienį – apie 9.55 val. P. Plechavičiaus gatvėje – nuo vaikų gerovės centro „Pastogė“ vartų 40-metė Inga ir 42-ejų metų Mindaugas Vilčinskai savavališkai pasiėmė tris savo vaikus, gimusius 2018 m. 2016 m. ir 2014 m. Sutuoktiniai išvažiavo, patikslintais duomenimis, vokiškos registracijos automobiliu  „Fiat".

Kauno policijos nuotr.

Vaikų gerovės centro „Pastogė“ direktorė Gražina Didžbalienė, prisidengdama atliekamu ikiteisminiu tyrimu ir nenoru jam pakenkti, atsisakė patvirtinti arba paneigti portalo kauno.diena.lt turimą informaciją dėl šio skandalingo įvykio.

Apie savavališką vaikų išsivežimą iš „Pastogės“, portalo kauno.diena.lt žiniomis, policijai buvo pranešta nedelsiant. Tačiau apie tai tylėta iki trečiadienio popietės, kol ši informacija neprasprūdo į viešumą.

Neviešinti šio skandalingo įvykio, portalo kauno.diena.lt žiniomis, buvo prokurorų sprendimas.

Vakar policijai paskelbus, kaip teigta, pagrobtų vaikų nuotraukas bei jų tėvų pavardes ir automobilio nuotrauką, prašant visuomenės pagalbos, anot Kauno policijos atstovės, sulaukta nemažai skambučių.

Tikrinant vieną iš jų, vakar vakare Kauno policija apsilankė ir skandalingojo Antano Kandroto-Celofano, viešai džiūgavusio, kad jo senam pažįstamam M. Vilčinskui pagaliau pavyko atsiimti vaikus, mamos namuose Tytuvėnuose. Šiame Kelmės r. mieste, kaip šiandien pranešė Kauno policija, vakar – apie 18 val. buvo rastas ir automobilis „Fiat", kuriuo galimai iš „Pastogės“ pasišalino I. ir M. Vilčinskai su vaikais. 

Mindaugas Vilčinskas (kairėje) ir Antanas Kandrotas-Celofanas (dešinėje)/T. Biliūno/BNS nuotr.

Anot Kauno policijos atstovės, apsilankymas pas A. Kandroto-Celofano mamą buvo ne krata, kaip linkęs teigti šis skandalistas iš Kulautuvos, o informacijos patikrinimas. Ir tokių patikrinimų buvo ne vienas.

Pagrobtų vaikų ir įtariamųjų tai padarius ieškantys teisėsaugininkai teigia dirbantys keliomis kryptimis. Jie neatmeta, kad teoriškai įtariamieji galėjo su vaikais išvažiuoti į užsienį, nors jų paieška Lietuvoje bei Europos Sąjungoje buvo paskelbta nedelsiant.

Tiesa, M. Vilčinskas atsisakęs Lietuvos Respublikos pilietybės, kaip ir jo vaikai, kurių jis neleido į mokyklą dėl esą ten jų laukiančio neišvengiamo susidūrimo su blogiu, neturi jokių galiojančių dokumentų. Minėta M. Vilčinsko pozicija dėl mokyklos ir lėmė teismo sprendimą paimti iš jo vaikus.

Šiandien iki vidurdienio nei vaikai, nei įtariamieji jų pagrobimu dar buvo nerasti.

GALERIJA

  • Vaikų pagrobimas iš „Pastogės“ buvo suplanuotas ar spontaniškas nusikaltimas?
  • Vaikų pagrobimas iš „Pastogės“ buvo suplanuotas ar spontaniškas nusikaltimas?
  • Vaikų pagrobimas iš „Pastogės“ buvo suplanuotas ar spontaniškas nusikaltimas?
  • Vaikų pagrobimas iš „Pastogės“ buvo suplanuotas ar spontaniškas nusikaltimas?
  • Vaikų pagrobimas iš „Pastogės“ buvo suplanuotas ar spontaniškas nusikaltimas?
Kauno policijos, T. Biliūno/BNS, Laimio Steponavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (179)

t

Gelbėjimo misija?

t

Manau, kad čia asmeninis susidorojimas, kad parodytų jog tokie žmonės Lietuvoje netoleruojami, jie busa gaudomi kaip gyvūliai. Čia pamoka kitiems kad būtų nuolankųs veršeliai.

Vilma

Negi kitų būdų nebuvo, tik vaikus atimti? Juk galimi ir kiti variantai. Galėjo kokius egzminus sudaryti vaikams laikyti kiekvienais metais, ir matytųsi ar mokosi vaikai namie, ar ne.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS