Atrinktas geriausias projektas filmotekai pritaikyti kino teatrą „Naglis“ Palangoje | KaunoDiena.lt

ATRINKTAS GERIAUSIAS PROJEKTAS FILMOTEKAI PRITAIKYTI KINO TEATRĄ „NAGLIS“ PALANGOJE

  • 1

Kino teatro „Naglis“ Palangoje pritaikymo regioninės filmotekos reikmėms architektūrinio projekto konkursą laimėjo projektas „Atgal į ateitį“.

Su jo autoriais bus deramasi dėl projekto idėjos įgyvendinimo, pranešė Kultūros ministerija.

Pirmą vietą konkurse užėmusį projektą pateikė architektūros studijos „Altitudės“ ir „Urbanistinė architektūra“.

„Projektas „Atgal į ateitį“ vertinimo komisijos įvertintas 88,8 balo ir stipriai atsiplėšė nuo antros ir trečios vietos laimėtojų“, – teigiama Architektų sąjungos pranešime.

Anot jo, komisija šį darbą įvertino kaip originalų, pasiūliusį vientisą architektūrinę idėją, su logiškai pagrįstais ir išdėstytais funkciniais ryšiais.

Pagyrimų sulaukė detaliai apgalvotas salių išdėstymas, renginių ir kavinės erdvės atgręžimas į upę, sukurtas aukštos estetinės kokybės priestato tūris, leidžiantis formuoti gana uždarą, jaukią lauko kino teatro ir terasos erdvę, taip pat siekis išsaugoti kino teatro pastato autentiškumą.

Remiantis ikonografine medžiaga turėtų būti restauruojami fasadai, išlikti pirminis langų skaidymas, centrinis įėjimas su natūralaus medžio durimis, stendai su afišomis, vertingi interjero elementai, Jono Jukonio sgrafito technika atliktas pano.

Konkurse iš viso dalyvavo septyni darbai, trys iš jų diskvalifikuoti, kaip neatitikę architektūrinio konkurso reikalavimų.

Antrą vietą užėmė projektas „Naglis 2.0“, trečią – projektas „Jūros ekranai“.

Prieš daugiau nei 60 metų statytą ir iki šiol be kapitalinio remonto funkcionavusį Palangos kino teatrą „Naglis“ norima paversti regionine filmoteka.

„Lietuvos kino“ projektų vadovė Giedrė Simanauskaitė BNS anksčiau teigė, kad čia taip pat ir toliau bus rodomas kinas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jonas

Liuks, palaikau. Eidavom su tėčiu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS