Bibliotekos filialo laukia permainos | KaunoDiena.lt

BIBLIOTEKOS FILIALO LAUKIA PERMAINOS

Jau įsibėgėjo Klaipėdos savivaldybės viešosios bibliotekos "Kauno atžalyno" filialo rekonstrukcijos projektas. Realūs atnaujinimo darbai vyks kitais metais. Po remonto bibliotekos padalinys bus kur kas šiuolaikiškesnis ir patogesnis skaitytojams.

Daugiau nei porą mėnesių rengiamas Klaipėdos savivaldybės viešosios bibliotekos "Kauno atžalyno" filialo rekonstrukcijos projektas.

"Jau turime apmatus", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Pasak pašnekovės, šiuo metu projektuotojai sprendžia įvairius techninius klausimus. Imtis bibliotekos padalinio rekonstrukcijos nuspręsta dėl itin prastos jo būklės.

"Ten patalpos neatitiko šiuolaikinės gyvenimo kokybės sąlygų", – patikino administracijos direktoriaus pavaduotoja.

Pašnekovės teigimu, projektavimo darbus numatoma baigti balandį. Statybas ketinama pradėti kitais metais.

Prieš kurį laiką miesto valdžia patvirtino ir bibliotekų optimizavimo planą, kuriuo viešosios bibliotekos tinklą pasieks įvairios permainos. Viena jų – naujo, didesnio bibliotekos pastato statyba pietinėje miesto dalyje.

Anot E.Mantulovos, kol kas šiuo klausimu dar nėra dirbama. Šiemet ketinama tik paskelbti architektūrinės idėjos konkursą.

Gautus pasiūlymus žadama apsvarstyti kartu su gyventojais bei išrinkti tinkamiausią variantą.

"Idėją mes pamatysime, tačiau tik antroje metų pusėje", – pastebėjo R.Mantulova.

Tiesa, bibliotekos filialo atnaujinimas su minėtu planu nėra susijęs. Rekonstrukcijos nuspręsta imtis, siekiant pagerinti prastą filialo patalpų būklę.

"Biblioteka nėra tik knygų saugykla, į kurią žmonės ateina pasiskolinti leidinių. Tai yra ir bendruomenės susitikimų vieta. Tai yra šilti namai, į kuriuos užsukama pasiimti knygos, pasikalbėti su bendraminčiu", – teigė administracijos direktoriaus pavaduotoja E.Mantulova.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS