Mogiliovo ir Smiltelės gatvių sankryžoje nevyksta kapitalinio remonto darbai: kas kaltas? | KaunoDiena.lt

MOGILIOVO IR SMILTELĖS GATVIŲ SANKRYŽOJE NEVYKSTA KAPITALINIO REMONTO DARBAI: KAS KALTAS?

Mogiliovo ir Smiltelės gatvių sankryžoje jau kelis mėnesius nevyksta neseniai pradėti kapitalinio remonto darbai. Tam trukdo dirbantiems rangovams nepavaldūs Energijos skirstymo operatoriaus (ESO) neatlikti darbai. Jam savo darbus užbaigus, projektą žadama pabaigti dar šiemet.

Gausu avarinių situacijų

Klaipėdos savivaldybė gegužę įspėjo apie kapitalinį remontą, kurio metu bus pertvarkytas esamas transporto mazgas, įrengiant Mogiliovo gatvėje papildomą eismo juostą įvažai į Smiltelės gatvę.

Rangos darbus atlieka bendrovė „VVARFF“.

Tačiau laikui bėgant gyventojai ėmė pastebėti, kad darbai sustabdyti, o dėl sudėtingo įsukimo iš Smiltelės į Mogiliovo gatvę dažnai susidaro eismo spūstys, esą autobusai atsilieka nuo grafiko, pasitaiko ir avarinių situacijų.

„Kiekvieną dieną apstu avarinių situacijų. Taip pat kiekvieną vakarą, kai tėvai sustoja paimti vaikus iš darželio, yra išties nesaugu. Esamos laikinos juostos kelio kraštas nutrupėjęs ir, manau, tik laiko klausimas kai lengvasis automobilis ar autobusas patirs skaudų autoįvykį dėl nesaugaus kelio. Skamba absurdiškai, kai remontai vyksta kone tris mėnesius ir jų negali pabaigti dėl neva ESO kaltės“, – „Klaipėdai“ rašė gyventojas Paulius.

Baigs dar šiemet?

Tačiau „VVARF“ generalinis direktorius Vilmantas Bučius patikino, kad situaciją supranta ir darbuotojai pasirengę darbus pabaigti bei sankryžą atidaryti dar šiemet.

Dar šiais metais tikrai pabaigsime projektą.

„Šiuo metu darbai yra sustabdyti. Nieko negalime dirbti, kol savo darbų nepadarė ESO. Jie mums nepavaldūs. Mes laukiame, kada galėsime pradėti darbus. Vos tik ESO pabaigs, mes iškart imsime ir dar šiais metais tikrai pabaigsime projektą. Situacija yra sudėtinga, ir mes tą visiškai suprantame, esame nusiteikę kuo greičiau pabaigti ir atidaryti šią sankryžą“, – sakė V. Bučius.

Terminas – rugsėjo 22-oji

Pasak ESO Ryšių su visuomene projektų vadovo Domo Jurevičiaus, po birželį vykusių susitikimų su Klaipėdos savivaldybės atstovais buvo sutarta, kad savivaldybė parengs elektros tinklų perkėlimo ir apsaugojimo projektą bei pateiks ESO prašymą atlikti elektros tinklų perkėlimo darbus.

„Sutartis su savivaldybe įsigaliojo rugpjūčio 2 d. ESO rangovas minėtiems darbas – bendrovė „Vytrita“ pagal savivaldybės pateiktą paraišką elektros tinklų perkėlimo/apsaugojimo darbus planuoja atlikti iki spalio 6 d. Darbų atlikimo pradžia ir pabaiga visuomet labai priklauso nuo savivaldybės savalaikio ESO informavimo apie planuojamus darbus. Šiuo atveju rangovas darbus planuoja baigti anksčiau numatyto termino, t. y. iki rugsėjo 22 d.“, – paaiškino D. Jurevičius.

Anot jo, šiuo metu rangovas jau susikomplektavęs reikiamas  medžiagas. Planuojami planiniai atjungimai ir rangos darbai.

Vykdant kapitalinio remonto rangos darbus ties Mogiliovo ir Smiltelės gatvių sankryža atkasti ten esantys aukštos įtampos elektros kabeliai.

Pažymima, kad kol kas rangovas nesusiduria su rimtais iššūkiais ir deda pastangas darbus baigti iki rugsėjo 22 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

gražinkite kolūkius

kaip gerai,kad turim Ladsbergių šeimą.Yra ant ko visus šunis karti.O Klaipėdoje gerai ,kad turime Grubliauską.Vaitkus ir jo gandragalviniai gerbėjai galės visą kadenciją už savo neveiklumą ir kompetensijos stoką kaltinti buvusį merą

mogilioviečiams

kol gatvės pavadinimas nebus pakeistas,niekas netvarkys

Pensininkas

To gatvės galo neremontuos tol kol kas nors galo negaus geriausiu atveju iki kitų miesto mero rinkimų tada kandidatas turės ką pažadėti Vaitkus savo pažadais šiltą vietelę užsidirbo .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS