Pareigūnai perspėja: saugiau apie keliones nesigirti | KaunoDiena.lt

PAREIGŪNAI PERSPĖJA: SAUGIAU APIE KELIONES NESIGIRTI

Uostamiestyje įsibrovimai į gyvenamuosius būstus nesiliauja. Žmonės, išvažiuodami atostogauti, neretai apie kelionę praneša socialiniuose tinkluose. Vagys stebi savo aukas dar kurį laiką prieš apiplėšimą, renka informaciją, todėl gyventojai turi būti budrūs ir prieš kelionę pasirūpinti savo būsto saugumu.

Kaip tikina Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos informacijos analizės skyriaus pareigūnai, pastaraisiais metais uostamiestyje registruota beveik pusšimtis įsibrovimų.

Pareigūnai teigia, kad turtą apsaugoti gali padėti ne tik brangiai kainuojantys sprendimai, bet ir paprasčiausias apdairumas.

„Išeinant ar išvažiuojant iš namų, būtina sandariai uždaryti langus ir balkonų duris. Taip pat duris užrakinti visais užraktais net jei išeinama vos keletui minučių, patariame niekada nepalikti raktų „saugiose vietose“ – po gėlės vazonu, pašto dėžutėse ar po durų kilimėliu“, – teigė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Asta Kažukauskienė.

Išeinant ar išvažiuojant iš namų, būtina sandariai uždaryti langus ir balkonų duris. Taip pat duris užrakinti visais užraktais net jei išeinama vos keletui minučių.

Neretai atostogauti vykstantys žmonės apie savo būsimą kelionę pasidžiaugia socialiniuose tinkluose, taip tiesiogiai suteikdami vagims informaciją, kad išvyksta ir namai lieka be priežiūros.

„Pareigūnai atkreipia dėmesį, kad turto vagystei iš buto ar namo besirengiantys asmenys dažnai prieš tai jį stebi, renka informaciją, todėl skelbti žinią apie brangius pirkinius, viešinti savo planus apie atostogas nereikėtų, patariama tai padaryti jau grįžus namo“, – kalbėjo A. Kažukauskienė.

Esant galimybei, reikėtų įsirengti signalizaciją, vaizdo kameras, automatinį apšvietimą, tačiau, pasak pareigūnų, buto ar namo saugumą užtikrina ne tik techninės priemonės, bet ir bendros žmonių pastangos prižiūrint savo gyvenamąją aplinką.

„Patariama susitarti su patikimais kaimynais, kad kol nėra šeimininkų, pasaugotų namus, išimtų spaudą iš pašto dėžutės ar, pastebėję ką nors įtartino, iš karto praneštų pareigūnams ir būsto savininkams“, – vardijo vyriausioji specialistė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS