Tėvai priešinasi vaikų perkėlimui | KaunoDiena.lt

TĖVAI PRIEŠINASI VAIKŲ PERKĖLIMUI

Klaipėdos lopšelio-darželio "Bitutė" priešmokyklinukų tėvai stojasi piestu prieš planus dvi ugdytinių grupes perkelti į Vitės pagrindinę mokyklą. Tėvai netiki, kad priešmokyklinio ugdymo grupės bus įrengtos kokybiškai.

Vakar miesto tarybos nariai sulaukė mažųjų klaipėdiečių tėvų kreipimosi.

Lopšelio-darželio "Bitutė" tėvų atstove prisistačiusi Rita Šakinytė-Petrovė išreiškė nepritarimą dėl dviejų šios įstaigos priešmokyklinių grupių perkėlimo į Vitės pagrindinę mokyklą.

Šios permainos laukia ir lopšelio-darželio "Traukinukas" auklėtinių, kurie turės kraustytis į M.Gorkio mokyklą.

Tėvų atstovė priminė, kad šiemet buvo žadėta atlikti stebėseną ir nustatyti, ar iškeldinimas iš tiesų reikalingas.

"Dabar jau balandžio mėnuo, tačiau jokių išvadų dar neturime", – pastebėjo R.Šakinytė-Petrovė.

Taip pat, anot jos, tėvai abejoja ir dėl Vitės mokyklos tinkamumo organizuoti tokį ugdymą, mat, tėvų žiniomis, įstaiga neatitinka keliamų higienos reikalavimų.

"Mus maitina pažadais, kad viskas bus sutvarkyta, bet tuo nenorime tikėti", – pastebėjo R.Šakinytė-Petrovė ir pridūrė, kad iškeldinant vaikus jiems priverstinai bloginamos ugdymo sąlygos.

Todėl valdininkams pasiūlyta pirmiausia tinkamai pasirengti pertvarkai ir vaikus iškeldinti kitąmet.

Tuo atveju, jeigu į minėtas pastabas nebus atsižvelgta, tėvai rinksis kitas ugdymo įstaigas, į kurias, pagal galiojančią tvarką, jų vaikai turi būti priimti ir nestovėdami bendroje eilėje.

Tiesa, anot Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorės Nijolės Laužikienės, bus galima rinktis tik tas ugdymo įstaigas, kuriose yra laisvų vietų.

Kaip teigė N.Laužikienė, permainų tėvai neturėtų baimintis, mat grupės bus įrengtos kokybiškai ir pagal visus keliamus reikalavimus.

"Tėvai sako, kad neva mes nespėsime įrengti šių grupių. Galiu pasidalyti gerąja patirtimi. Praėjusiais metais mes įrengėme per 200 naujų vietų ikimokyklinio ugdymo įstaigose. Tai padarėme per vieną mėnesį", – paaiškino departamento direktorė.

Vaikų perkėlimo į Vitės ir M.Gorkio mokyklas planą savivaldybė sukūrė todėl, kad šiaurinėje miesto dalyje itin trūksta vietų ikimokyklinio ugdymo įstaigose.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Ar Klaipedos m. savivaldybei visi miestieciai rupi vienodai?

Tik kokia kaina nori savivaldybes svietimo skyrius nuraminti siu darzeliu aukletniu tevus!!!! Vaikus, nelankancius darzelio, uzsirasiusius mokslo metu pradzioje, i Saltinelio darzelio priesmokyklinio ugdymo grupe, perkelti i saraso apacia, o tuos nepatenkintus is minetu darzeliu - i saraso virsu! Ar tai teiseta? Idomu, ka apie tai pasakys LR Svietimo ministerija? Tai vis delto sarasus galima stumdyti, kaip kas nori??? O tvarka tik teorijoje?

Manau, kad

priešmokyklines grupes, jeigu jau taip jų reikia (anksčiau ir be jų buvo gerai) privalėtų kurti tose pačiose darželiuose.

S.

Ne prestižas bus darbe pasakyti, kad vaiką leidžiu į Vitę. juk visos kirpėjos ir pardavėjos išjuoks :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS