„Agurkinių“ byla: saugomas liudininkas apsimelavo | KaunoDiena.lt

"AGURKINIŲ" BYLA: SAUGOMAS LIUDININKAS APSIMELAVO

Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija nusprendė nubausti "Agurkinių" bylos kaltinamuosius demaskavusį saugomą liudytoją. Kilo įtarimų, kad šis asmuo vengia atvykti į Klaipėdą liudyti.

Ginkluotos kauniečių gaujos, Europoje ir Amerikoje pasižymėjusios didelių narkotikų kiekių kontrabanda, byloje svarbiausi yra keli liudytojai. Tai žmonės, patys priklausę šiai gaujai ir įvykdę ne vieną sunkų nusikaltimą, tačiau sutikę bendradarbiauti su gaujos veiklą tyrusiais pareigūnais nuo atsakomybės buvo atleisti. Jiems išliko prievolė paliudyti teisme.

Vienas tokių liudytojų yra Aurelijus Perminas. Vakar buvo numatyta šio asmens apklausa Klaipėdos apygardos teisme.

Penktadienį jis apsilankė pas Generalinės prokuratūros prokurorą Tomą Meškauską ir patikino, kad liudyti atvyks. Beveik po pusvalandžio Klaipėdos apygardos teismas gavo A.Permino pranešimą apie tai, kad nuo kovo 6-osios iki balandžio 6 dienos jis gydosi Vokietijoje, jam taikomas chemoterapijos kursas.

Tokia teisme išgirsta žinia nustebino prokurorą, penktadienį jis savo darbo kabinete kalbėjosi su šiuo liudytoju, iš prokuratūros jis išėjo lydimas apsaugininkų.

Tokia keista įvykių eiga privertė teisėjų kolegiją suabejoti liudytojo nuoširdumu, todėl nutarta A.Perminui skirti mėnesį administracinio arešto.

Paprastai tokią bausmę nubaustieji atlieka policijos komisariatų areštinėse, tad su gaujos nariais A.Perminui susitikti už grotų neteks.

Pagrindinis tokio sprendimo motyvas – gaujos bylos teismo procesas brangiai kainuoja, kaskart daug teisiamųjų reikia atvežti iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus, dauguma jų gynėjų atvyksta iš Vilniaus arba Kauno.

Toks sprendimas turėtų ne tik sudrausminti A.Perminą, bet ir kitus panašaus statuso liudytojus. Jeigu pareigūnams pavyks A.Perminą rasti ir areštuoti, taip bus užtikrintas jo dalyvavimas trečiadienį vyksiančiame teismo posėdyje.

Šūdmaišiu gaujos narių pravardžiuotas vyras turėtų papasakoti, kokiuose "agurkinių" nusikaltimuose pats yra dalyvavęs ir koks buvo kitų gaujos narių vaidmuo.

Gaujos vadeiva vadinamas Saulius Velečka, pravarde Agurkas. Nuo pravardės pavadinimą gavo ir visa gauja. Didelės apimties byloje atsakomybėn patraukti asmenys kaltinami ne tik dalyvavę ginkluotos gaujos veikloje, bet ir pasikėsinimu nužudyti bei žmogžudyste.

Įspūdingus turtus "agurkiniai" krovėsi iš narkotikų kontrabandos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

suvirintieji

Tai čia gi ne darba parcijas žulikai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS