Estija: JAV Kongreso priimtame įstatyme numatyta 228 mln. dolerių Baltijos šalių saugumui | KaunoDiena.lt

ESTIJA: JAV KONGRESO PRIIMTAME ĮSTATYME NUMATYTA 228 MLN. DOLERIŲ BALTIJOS ŠALIŲ SAUGUMUI

  • 2

JAV Kongresas priimtame įstatyme dėl vyriausybės įstaigų finansavimo taip pat numatyta 228 mln. JAV dolerių (210,7 mln. eurų) vertės saugumo pagalba trims Baltijos valstybėms, šeštadienį sakė Estijos gynybos ministerijos atstovai.

Be to, šiemet JAV skyrė Estijai 47,3 mln. dolerių (43,7 mln. eurų) pagal užsienio kariuomenių finansavimo (FMF) programą, sakė atstovai.

„JAV parama reikšmingai padėjo Estijai, Latvijai ir Lietuvai greitai vykdyti kelis karinės infrastruktūros ir pajėgumų plėtojimo projektus. Gera naujiena ta, kad parama šiek tiek didesnė nei pernai. Tai siunčia aiškų signalą, kad JAV, didžiausia sąjungininkė NATO, yra įsipareigojusi dėl mūsų regiono saugumo ir stabilumo“, – sakė estų gynybos ministras Hanno Pevkuras (Hanas Pevkuras).

Per 2020-aisiais pradėtą Baltijos saugumo iniciatyvą (BSI) JAV Gynybos departamentas remia trijų Baltijos valstybių gynybos pajėgumų ir suderinamumo plėtojimą. Pernai pagal BSI Baltijos šalims buvo skirta 225 mln. dolerių, 2022-aisiais – 169 mln. dolerių.

Estijai šiemet teksianti finansavimo dalis bus nustatyta iki rudens.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

TIK JUOKAS IMA...

Šimtai milijardų sukišti į Ukrainą nepadeda...Ką padės tie menkučiai 228 milijonai? Tiesiai - šviesiai - tai pasmerkimas pražūčiai Baltijos šalims. Antro pasaulinio karo Amerikos scenarijus kartojasi. Nuleido kraują Europai, Rusijai, o toliau... ne Amerikos reikalas, žinokitės...Amerika pasiekė ko norėjo ir dar gerokai pasipelnė.

Senelis ant tanko

70 milijonų vienai šaliai? Cha cha cha... "Mūsų" seimūnai tiek kanceliarinėms per kadenciją ištaško.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS