Europos Komisijos pirmininkė giria Ukrainos pažangą vykdant reformas karo akivaizdoje | KaunoDiena.lt

EUROPOS KOMISIJOS PIRMININKĖ GIRIA UKRAINOS PAŽANGĄ VYKDANT REFORMAS KARO AKIVAIZDOJE

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen išreiškė įsitikinimą, kad Ukraina gali pasiekti ambicingą  tikslą – pereiti į kitą stojimo proceso etapą.

Tai ji pareiškė per bendrą spaudos konferenciją su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu Kyjive, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„Turiu pasakyti, kad padarėte puikią pažangą, įspūdinga. Tai paliudysime kitą savaitę, kai Komisija pateiks savo ataskaitą dėl plėtros. Reformos, kurias įvykdėte vykstant karui, daro įspūdį. Niekada neturėtume pamiršti, kad kovojate egzistencinį karą. Ir tuo pat metu jūs iš esmės reformuojate savo šalį“, – kalbėjo U. von der Leyen.

Jos žodžiais, Ukraina pasiekė daug svarbių laimėjimų: reformavo teisingumo sistemą, pažabojo oligarchų įtaką, kovojo su pinigų plovimu ir daug daugiau.

„Tai sunkaus darbo rezultatas. Žinau, kad šiuo metu darbuojatės prie neužbaigtų reformų. Jei jas įvykdysite, o aš esu tuo įsitikinusi, Ukraina gali pasiekti savo ambicingą tikslą – pereiti į kitą stojimo proceso etapą“, – pažymėjo Europos Komisijos pirmininkė.

2023 m. lapkričio 8 d. Europos Komisija turėtų pateikti ataskaitą apie Ukrainos pažangą įgyvendinant pagrindines reformas.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Ursula von der Leyen, Volodymyras Zelenskis, reformos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS