Belaukiant utėlėtos imperijos | KaunoDiena.lt

BELAUKIANT UTĖLĖTOS IMPERIJOS

Jų yra ne šimtai, o tūkstančiai. Jie gyvena "komunalkėse", yra įsikalę į savo viršugalvius, kad skiepai – Vakarų sąmokslas ir kad sovietmetis iki šiol spindi gėrį, nors dabar už algą degtinės gali nusipirkti keliskart daugiau nei anuomet.

Jie vaikšto šalia mūsų ir irzliai laukia ateinant savojo Mozės. Laukia V.Putino. Tarsi išsigelbėjimo. Lyg juos diskriminuotų. Lyg jie čia neturėtų savo organizacijų, tautinių mokyklų, tautinių centrų, išlaikomų už Lietuvos pinigus. Lyg čia nebūtų spaudos ar radijo, kalbančio nelietuviškai. Lyg kas nors verstų mokytis valstybinės kalbos, kurios taip ir neišmoko per dešimtmečius. Pagaliau jiems niekas nedraudžia keliaklupsčiauti prie tų betoninių stabų gegužės 9-ąją, žyminčią dar vieną Lietuvos Respublikos pavergimo pradžią. Jie kalba apie esą varžomą savo pačių laisvę, bet nepripažįsta, kad kiti irgi turi teisę būti laisvi.

Jie vaikšto šalia mūsų ir irzliai laukia ateinant savojo Mozės. Laukia V.Putino. Tarsi išsigelbėjimo.

Netgi jų valstybės rinkimus mes rodome per savo televiziją ir leidome F.Kirkorovui, tam asilo ir beždžionės hibridui, viešai per TV garbinti savąjį "kumyrą" Kremliuje.

Vis tiek jiems blogai. Vis tiek laisva Lietuva ne prie širdies. Vis tiek reikia V.Putino ir jo kaliošais mūvinčios alkanos kariaunos, paverčiančios kapinėmis daugiabučius. Vis tiek reikia lavonų gatvėse. Ugnies ir dūmų. "Žudyti, žudyti, žudyti", kaip sakė tik ką pats savo dukterį pražudęs rasinės šizofrenijos ideologas utėlėta barzda. Reikia vargo, skurdo ir lauko išviečių, saugomų azijato su kalašnikovu, kad koks nors civilis be spec. leidimo neįlįstų. Reikia kraujo, lyg viduramžiais, kur kažkada sustingo jų savimonė, taip ir nepajėgusi įgyti civilizuoto pavidalo. Reikia imperijos. Kad ir blyškios, nusususios, palaikomos tik Eritrėjos ir dar kelių nesipraususių čiabuvių.

Tik nebus Lietuvoje V.Putino. Nebus niekada. Jiems vis dar sunku tai suvokti. Gal fiziškai ir gali įžengti tos kariaunos guminiai batai, bet vis tiek čia niekados nebus V.Putino. Nes tie guminiai žingsniai čia būtų paskutinis imperijos pirstelėjimas.

P.S. Kada iki šiol tylėjusios tautinės bendrijos garsiai pareikš, su kuo jos?

Gairės: Saulius Pocius, karas Ukrainoje, Vladimiras Putinas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS