Betikima tik magija | KaunoDiena.lt

BETIKIMA TIK MAGIJA

Lietuvos Respublikos Seimas. Betrūko tik Mėnulio pilnaties, juodos katės istorinėje plenarinių posėdžių salėje ir to, kad parlamentarai priesaikos ceremoniją pradėtų 13 val., o ne vidudienį.

Rodos, XXI a. visiška kvailystė tikėti skaičių burtais, juodąja magija ir dangaus kūnų išsidėstymu. Tačiau kuo besikliauti žmonėms? Pasitikėjimas įstatymų leidėjais kiekvieną kadenciją mąžta ir mąžta, kol praėjusį mėnesį nukrito į rekordines žemumas: Seimu pasitiki mažiau nei trečdalis piliečių.

12-asis Seimas kitaip baigti ir negalėjo. Buvę deputatai, kurie neteko vietų rūmuose, bandė pramušti sau sotesnę rentą. 75 nuošimčius gautos algos. Šiandien susidarytų kuklūs 2 196 eurai per mėnesį. Nepramušė. Bet. Ir šiuo metu renta siekia 38,79 proc. atlyginimo, t.y. 1 136 eurai, nors visi bedarbiai gauna nepalyginti mažiau. Sako, kad atsėdėjusieji Seimo rūmuose bent kadenciją darbo negali gauti. Tai teisybė. Na, kas priims jokio darbo nemokantį? O gyventi norisi. Ir gerai gyventi. Nes gerai gyventi įprato. Nesmagu būtų, jei centrinėje miesto gatvėje buvęs gerbiamas žmogus, kuriam valdžioje visi lenkėsi, stovėtų su ištiesta ranka.

Klausimas "Ar gali kilti pasitikėjimas Seimu?" yra beprasmis, ir pačiam Seimui atsakymas į jį nesvarbus.

Ar pasitikėjimas gali kilti? Naujasis Seimas neslepia – nebus drabstomasi beprasmėmis išmokomis. Tai gerai. 13-ųjų pensijų nežadama (vėl tas nelemtas skaičius 13). Išmokų turtingų tėvų vaikams ateitis irgi neaiški, gal atims. Bedarbiams už tai, kad nenori dirbti, nebebus mokama. Viskas čia gerai. Žmonės nėra kvaili, patys supranta, kad pinigai mėtomi.

Bet. Viena ranka pustuštis iždas bus užspaustas, o kita ranka gėrybes žarstys, kaip žarsčiusi. Krizių metu mažėja tik paprastų mirtingųjų pajamos, o praradimai pasibaigus sunkmečiui nurašomi. Valdžios atstovų uždarbiai įteisinti įstatymais, juos laikinai sumažinus, gerais laikais sumokamos kompensacijos. Todėl klausimas "Ar gali kilti pasitikėjimas Seimu?" yra beprasmis, ir pačiam Seimui atsakymas į jį nesvarbus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tam --As- Seime like tie 80,, senu,,, ......

tai opozicines konservatlyberastines KGBesniku uzslaptintos 75 metams pogrindzio ziurkes kenke lietuvai ir tautai , dar pries isrenkant ,,Valstieciu ir zaliuju partija ,,,, y valdzia .....

Kodėl rašoma ir sakoma NAUJASIS SEIMAS ,jei jame liko 80 tų pačių...Gal ir jiems užtektų 2 kadencijų.Tada galėtume drąsiai sakyti NAUJAS SEIMAS.

pederastiniam bordely nieko naujo

tas pats patriarcho prisiktas meslas kilnojamas ant sakiu is vieno kampo y kita ,kad maziau dvoktu....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS