L. Savickas: neleisime teisiniuose procesuose užvilkinti sumokėtų baudų grąžinimo žmonėms | KaunoDiena.lt

L. SAVICKAS: NELEISIME TEISINIUOSE PROCESUOSE UŽVILKINTI SUMOKĖTŲ BAUDŲ GRĄŽINIMO ŽMONĖMS

Baudas iš gyventojų rinko drąsiai, o dabar net paaiškėjus, kad tai darė neteisėtai, pinigų grąžinti neplanuoja.

Elektros tiekėjai ir toliau spjauna į teisinius reikalavimus ir į oficialius Valstybinės energetikos reguliavimo tarnybos (VERT) raginimus grąžinti iš buitinių vartotojų ir mažų įmonių surinktas baudas už sutarčių nutraukimą. Jų atsakymai gana ciniški – surinktų baudų grąžinti gyventojams nesiruošiama.

Šiandien Seimo ekonomikos komitete tęsėme parlamentinę šio klausimo kontrolę ir bendru sutarimu pritarėme, kad gyventojų interesas privalo būti ginamas centralizuotai. VERT informavo, kad pradėjo elektros tiekėjų patikrinimus dėl atsisakymo vykdyti VERT išaiškinimą dėl neteisėtai rinktų baudų grąžinimo.

Taip pat džiaugiuosi, kad komiteto nariai pritarė mano pasiūlymui imtis teisės aktų pakeitimų, kad ateityje VERT išaiškinimai būtų įpareigojančio pobūdžio, o sudaromų sutarčių bendrosios sąlygos prieš jas taikant būtų suderintos su VERT, kad nepažeistų galiojančių teisės aktų.

Norisi tikėti, kad neleisime teisiniuose procesuose užvilkinti sumokėtų baudų grąžinimo žmonėms, o visa tai bus gera pamoka, kad gyvename teisinėje valstybėje, kurioje niekas nepraleidžia pro akis milijonų neteisėtai surinktų mokesčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kaži

sulauksiu gyvenimo teisinėje valstybėje? Nes, kol kas, tai vagių valstybė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS