Lietuviškas nuolankumas | KaunoDiena.lt

LIETUVIŠKAS NUOLANKUMAS

Įsivaizduokite situaciją, staiga paskambina jums vienas toks kompanionas ir sako turįs gerą komercinį pasiūlymą. Reikalas ne pats maloniausias, bet atlygis nemenkas. Jam reikėtų pakankinti porą prasižengusių veikėjų, kad išgautų reikiamą informaciją, bet savo namuose to daryti nenorėtų, nes ten jau ir taip yra keli inkvizicijos kambariai ir visi užpildyti.

Tad jis būtų labai pamalonintas, jei jūs sutiktumėte laikiną kankinimų kamerą įrengti savo teritorijoje, na nebūtinai miegamajame, tiks ir šeimos sodo namelis. Esą viskas legalu, tie tipai labai blogi, todėl viskas bus daroma lyg ir teisėtai.

Bet juk tai – vis tiek nusikaltimas, šmėsteli galvoje mintis. Bet tik labai trumpam, nes komersantas įvardija tokį atlygį, dėl kurio ryžtumėtės bet kam. Tik štai, ką daryti, kad nesužinotų šeimynykščiai? Kaip pasielgti? Reikalas bjaurus, bet vertas fanfarų.

Vis dėlto nutariate rizikuoti, belieka išspręsti klausimą, kad viso to nesužinotų ne tik šeima, bet ir kaimynai, nes jie, žinoma, ims pavydėti ir gali viską sugadinti, paskleidę žinią viešai apie tokį solidų dalykinį sandorį, kuris, kad ir kaip žiūrėsime, – nelabai švarus.

Operacija iš dalies pavyko, tiesa, vienas kankinys neatlaikė viešnagės, tad projektą kodiniu pavadinimu "Violetinė skylė" teko nutraukti. Sodo kaimynai kažką įtarė, netgi pirštu rodė, kad ten, už tvoros, vyksta kažkokie negeri dalykai, bet viskas ilgainiui nurimo.

Tačiau baisiausia nutiko paskui, kai absoliučiai netikėtai pats šios bjaurasties organizatorius viską paviešino, net ir tai, kad "už sodo namelio nuomą" buvo sumokėti milijonai. Ir nežinia, kaip tai pavadinti – kvailumu ar provokacija. Viskas pakvipo daugiau nei audra statinėje.

Kad ir gėda, bet beveik identiškas valstybinio lygio "nusikalstamas modelis" buvo pritaikytas Lietuvoje. Dabar belieka atsakyti į kelis labai svarbius klausimus – kas tas, kuris sutiko ir leido Gvantanamo filialą įsteigti pas mus, kiek ir kam už tai buvo sumokėta, ar už tai kaltieji bus nubausti? Ir dar – kaip dabar nuplauti visą šitą nešlovę nuo mūsų visų?

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

TAIGI

Prieš šmeižiant savus derėtų įsitikinti ar tikrai tie kalėjimai buvo. Kažkas kažkur pagadino orą, o mes puolame uostyti. Ir džiaugiamės.

cha cha cha

Mūsų buvusiems šauniems saugumiečiams tai – perkūnas iš giedro dangaus.

Astai Dykovienei

Klysti. Čia ne lietuviškas nuolankumas, čia nežabotas noras pasipelnyti. Čia ne tik pasisavinti pinigai, bet ir gėdos dėme paženklinta Lietuva.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS