Po kiek kaukės? | KaunoDiena.lt

PO KIEK KAUKĖS?

Prekybos centruose plastikinius dezinfekcinio skysčio dozatorius pakeitė nerūdijančio plieno. Galima spręsti, kad karantinas tęsis. Užsitęs. Nes prekybos centrai šiaip dėl nieko nedaro nieko.

Niekas nebepraneša, kiek lėktuvų, kiek tonų apsaugos priemonių atskraidino. Net tai, kad sveikatos apsaugos ministru tapo susisiekimo ministras, – nepadeda. Žvilgtelėjus į prekybos centrų lentynas, akivaizdu, tebėra kaukių deficitas. 50 vienkartinių kaukyčių tebekainuoja 22,99 euro. Nė per nago juodymą nepigo. Gyvename visiškai (visiškos) laukinės rinkos sąlygomis. Niekas negali kainuoti pigiau, nei kainuoja. Ir pigti negali, nes laukiama, kada kaukės bus vėl privalomos.

Valstybės biudžetas labai jau suvargęs pastaruoju metu. Per naują karantiną reikėtų daugiau sunešti mokesčių nei per praėjusį. Daugiau suneštume, jei dar brangiau kainuotų. Kadangi kaukytė yra strateginė prekė, jos ir kainą valstybė turėtų reguliuoti. Kaip elektros ir dujų. Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisijos veikla galėtų būti išplėsta iki Valstybinės kaukių ir kainų kontrolės komisijos. O savivaldybė dar galėtų savo antkainį užkrauti. Gyventojų kaukių pajamų mokestėlį, kuris keliautų į vietinį biudžetą.

Gyvename visiškai (visiškos) laukinės rinkos sąlygomis. Niekas negali kainuoti pigiau, nei kainuoja.

Žmonės linkę skųstis, kad mokesčiai pas mus per dideli. Žinoma, reikėtų sumažinti. Galima ir kitais būdais pinigų į iždą prikopinėti. Karonaviruso komitetas galėtų liepti išimti iš prekybos kaukes. Bet gyventojams liepti dėvėti. Bekaukius būtų reikėtų bausti. Tik iš pradžių reikia baudas padidinti. Čia ne mokesčiai. Nereikia prieš pusmetį tai padaryti. Baudos įsigalioja kitą dieną po paskelbimo. Biudžetas tiesiog plyštų per siūles.

Kitas klausimas: kodėl visiems už akių kliūva, kad nesurenkami pinigai? Tiesą pasakius, reikėtų pasakyti, kad ir išlaidos sumenko. Visiškai nemokama tapo mūsų medicina. Niekas nekainuoja nė cento. Valstybinėse gydymo įstaigose nebegydoma. Užtat privačios laukia išskėstomis rankomis. Brangu. Tačiau ir jos mokesčius valstybei renka. Kas lieka nuo kaukių mokesčio.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

patarimas

amazon.de tinkle galima užsakyti 200 vienkartinių med.kaukių už 14eur ,atsiuntimas -vienas eur.

Idėja

Pasisiūkit kaukę iš vieno sluoksnio kartūno. Ir kvėpuot bus nesunku, ir nuo baudos apsaugos. Nuo koronos juk bet kokia, ir pirktinė, vistiek neapsaugo.

Anonimas

Visą epidemiją pragyvenau su dviem vienkartinėm kaukėm. Pragyvensiu su jom ir dar vieną. Puikiai žinau kad tie antsnukiai nuo nieko neapsaugo. O kas kvaili- pirkit toliau, neškit spekuliantam pelną...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS