Austrijoje nušautas čečėnų disidentas: sulaikyti du įtariamieji | KaunoDiena.lt

AUSTRIJOJE NUŠAUTAS ČEČĖNŲ DISIDENTAS: SULAIKYTI DU ĮTARIAMIEJI

Austrijos policija areštavo rusą iš Čečėnijos, įtariamą čečėnų disidento nužudymu, sekmadienį pranešė pareigūnai.

Šeštadienį netoli šalies sostinės Vienos buvo rastas negyvas 43 metų vyras su šautinėmis žaizdomis, sakoma policijos pranešime.

Policija sulaikė 47 metų įtariamąjį Linco mieste, nutolusiame 200 km nuo Vienos, pridurdama, kad „nusikaltimo motyvai kol kas nežinomi“.

Žuvusysis davė parodymus 2017 metų byloje dėl Ukrainoje įvykusios žmogžudystės, kai netoli Kijevo buvo sužeistas vyras, planavęs nužudyti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, o jo žmona buvo nušauta, naujienų agentūrai AFP teigė Ukrainos vidaus reikalų ministerija.

Austrijos policija teigė, kad žuvęs čečėnas buvo prieglobsčio prašytojas, tačiau platesnių komentarų nepateikė.

Žuvusysis davė parodymus 2017 metų byloje dėl Ukrainoje įvykusios žmogžudystės, kai netoli Kijevo buvo sužeistas vyras, planavęs nužudyti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

Prokuratūros atstovas spaudai mirusį vyrą identifikavo kaip Čečėnijos vyriausybės kritiką Martiną B. ir pridūrė, kad prokurorai kreipėsi į teismą dėl įtariamojo suėmimo.

Įtariamasis gyvena Austrijoje, bet yra kilęs iš Čečėnijos.

Sulaikytas antrasis įtariamasis

Austrijos policija sekmadienį sulaikė antrąjį įtariamąjį čečėnų disidento, prašiusio politinio prieglobsčio šioje šalyje, nužudymu. Antrasis įtariamasis – vyras, išeivis iš Čečėenijos respublikos, pranešė pranešė pareigūnai.

Skelbiama, jog antrasis sulaikytasis pirmiausia buvo apklausiamas kaip nusikaltimo liudytojas, tačiau apklausos metu jis pradėjo duoti prieštaringus parodymus, todėl buvo sulaikytas įtarius į dalyvavus žmogžudystėje.

Incidentas įvyko tuo metu, kai Austrijoje stiprėja nerimas dėl tremtyje gyvenančių čečėnų disidentų saugumo.

Vasarį ištremtas čečėnų tinklaraštininkas, kuris išsakė kritikos čečėnų lyderio Ramzano Kadyrovo atžvilgiu, apsigynė nuo plaktuku ginkluoto užpuoliko.

Mėnesiu anksčiau Čečėnijos opozicijos lyderis Imranas Alijevas buvo rastas negyvas viešbučio kambaryje šiauriniame Prancūzijos mieste Lilyje. Jo kūne suskaičiuotos 135 durtinės žaizdos.

Čečėnija yra musulmoniška Rusijos respublika, įsikūrusi Šiaurės Kaukaze. 10-e dešimtmetyje kilę du karai sukėlė emigracijos bangą, ir daug čečėnų išvyko į Vakarų Europą.

Pastaraisiais metais vis daugiau čečėnų leidosi į tremtį dėl nesutarimų su Kremlių palaikančiu R. Kadyrovu, kurį teisių aktyvistai kaltina teisių pažeidimais.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

sacharovas

ar patiems nejuokinga kad banditai tampa disidentais

Anonimas

laukiniai teroristai fanatikai ,siuncia savo[ir nesavo]] moteris su sprogmenimis po sijonais- zudyti krikscionis, trizniai ne vyrai

Arijas

Sakau kad cccp gyventojai valkatauja po visą Europą aišku pasalpiniai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS