Epidemiologė: situacija keičiasi dramatiškai, nustatyta 16 naujų atvejų | KaunoDiena.lt

EPIDEMIOLOGĖ: SITUACIJA KEIČIASI DRAMATIŠKAI, NUSTATYTA 16 NAUJŲ ATVEJŲ

Lietuvoje per pastarąją parą nustatyta 16 naujų koronaviruso atvejų, dalies asmenų užsikrėtimo aplinkybės kol kas lieka neaiškios, teigia Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovė Rolanda Lingienė.

„Yra 16 naujų atvejų, pirminiais duomenimis, du įvežtiniai, dauguma – Vilniaus apskrityje, dar yra Panevėžio ir Kauno apskrityse“, – BNS trečiadienio rytą sakė NVSC Vilniaus departamento direktorė.

Anksčiau trečiadienį NVSC atstovai teigė, jog nustatyta apie dešimt atvejų – pasak R. Lingienės, duomenys patikslinti gavus naujausią informaciją.

Rolanda Lingienė

Siekiant suvaldyti prastėjančią epidemiologinę situaciją, Vyriausybė trečiadienį ruošiasi grąžinti prievolę dėvėti apsaugines kaukes kai kuriose viešose uždarose erdvėse. Kaip LRT teigė vyriausioji Lietuvos epidemiologė Loreta Ašoklienė, šių priemonių imamasi siekiant sumažinti tokių atvejų, kai užsikrėtimo šaltinio nustatyti nepavyksta, ir užkirsti kelią nevaldomam viruso plitimui visuomenėje.

NVSC liepos 29 d. 9 val. duomenimis:

– Patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms: 2043

– Sergančių žmonių skaičius: 316

– Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičius: 16

– Mirusių nuo koronaviruso žmonių skaičius: 80

– Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių: 13

– Pasveikusių žmonių skaičius: 1643

– Izoliacijoje esančių žmonių skaičius: 146

– Nuo birželio 1 d. įvežtinių atvejų: 88

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

Kaukes apsaugo, faktas

Nuo kovido apsaugos efektyvumas yra 75-98%, priklausomai nuo kaukes tipo (geriausios buvo N95). Kitas klausimas - ar reikia vengti neisvengiamos pandemijos? Reikia vengti tokios situacijos, kad kovid ligoniais butu uzkimsti intensyvios terapijos skyriaikad nepasikartotu Italija ar Ispanija cia. O vilties yra siejama su tyrimais ir vakcinomis kitais metais.

Klounada

Tiesiog nebežinai,kuo tikėti.Šundaktariu Veryga tik tokie pat ir gali patikėti.Lingienė lyg ir protinga moteris,bet irgi imi mąstyti,ar ji savo protu,ar Verygos nurodymais vadovaujasi.Jeigu tas ponas, taip save laikantis išmanėliu ir pranašavęs pandemijos protrūkiu,spjauna į viską ir lekia ilgiausių atostogų ir tik Prezidento priverstas žada atvykti ir pasižiūrėti,kas čia darosi,tai aišku,kad jo pagrindinis darbas-papilstymas iš tuščio į kiaurą,kas jį,pasirodo,labiausiai ir išvargina.

Skaitytojas

Sprendžiant pagal vatnikų ir anti-virusistų komentarus, tai koronavirusas paplitęs gerokai plačiau nei oficialūs skaičiai, ir stipriai komplikuojasi nervų ir psichikos sutrikimais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS