Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinta 14 naujų koronaviruso atvejų | KaunoDiena.lt

PER PRAĖJUSIĄ PARĄ LIETUVOJE PATVIRTINTA 14 NAUJŲ KORONAVIRUSO ATVEJŲ

Praėjusią parą, gegužės 12-ąją, antradienį, nustatyta 14 naujų užsikrėtimo COVID-19 atvejų. Iš viso šiuo metu patvirtinti 1 505 ligos atvejai.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSC) trečiadienio duomenimis, per praėjusią parą ištirti 7 878 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso. Iki šiol jau iš viso ištirta 200 264 ėminiai.

Koronaviruso infekcijos sukelta liga mūsų šalyje serga 537 žmonės. Nuo jos mirė 54 žmonės, pasveiko – 905. Izoliacijoje šiuo metu yra 273 asmenys.

Šeši žmonės, užsikrėtusieji koronavirusu, mirė dėl kitų priežasčių, skelbia NVSC.

Žmogus laikomas pasveikusiu, kai du iš eilės atlikti pakartotiniai testai dėl koronaviruso infekcijos, esant ne mažesniam nei paros intervalui, bus neigiami. Arba praėjus 37 dienoms nuo diagnozuoto užsikrėtimo, jei dėl tam tikrų priežasčių vėlesni tepinėliai dėl viruso nebus ištirti. Jei atlikus pakartotinį tyrimą bus gautas teigiamas atsakymas, šeimos gydytojas tęs paciento stebėseną bei gydymą ir siųs pakartoti tyrimą ne anksčiau kaip po 14 dienų.

Karantinas galioja iki gegužės 31 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Žurnalistams

Vienas iš užsikrėtusių yra kaunietis. Pranešė, kad tai jaunuolis iki 25 metų. Būtų gerai žinoti kur jis lankėsi?

virusiukas

Taip! Ženkliai Lietuva lenkia užsikrėtusiųjų skaičiumi ne tik Latviją, bet r Estiją! Dar bus daugiau po darželių, mokyklų atidarymo! O kirpėjos irgi dirba be kaukių - nori atsikratyti savo klientais!

Xxxxx

kokiame mieste ar rajone uzsikrete ko neparašot, pilstot iš tuščio į kiaura ar patys nesuprantat ką rasinejat,kur faktai!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS