Nuo COVID-19 mirė vos vyresnė nei 30-ies moteris: ji buvo pasiskiepijusi | KaunoDiena.lt

NUO COVID-19 MIRĖ VOS VYRESNĖ NEI 30-IES MOTERIS: JI BUVO PASISKIEPIJUSI

Per savaitgalį mirčių nuo COVID-19 statistiką papildė įrašai apie kelias dešimtis nuo šios infekcijos užgesusias tautiečių gyvybes. Jauniausia auka – 30–39 metų amžiaus moteris.

Kaip rodo Statistikos departamento duomenys, moteris iš Šiaulių miesto buvo pilnai pasiskiepijusi nuo koronaviruso.

Jos gyvybė užgeso gruodžio 15 dieną.

Daugiau detalių apie šį mirties atvejį Respublikinės Šiaulių ligoninės atstovė Sonata Tenytė negalėjo papasakoti.

„Kiek referavo gydytojai, tai šią dieną arba aplink šią dieną tokio atvejo neturėjome“, – teigė ligoninės atstovė.

Anot S. Tenytės, dažniausiai nuo koronaviruso miršta vyresni žmonės, maždaug nuo 50-ies metų. „Per savaitgalį nuo koronaviruso reanimacijoje mirė trys žmonės. Amžius svyravo nuo 49 metų iki 80-ies. Negalima teigti, kad miršta daug jauno amžiaus žmonių. Taip, pasitaiko tokių atvejų, bet dažniausiai mirę žmonės turi gretutines ligas, nebūna tik koronaviruso diagnozė“, – teigė Respublikinės Šiaulių ligoninės atstovė.

Naujausiais, gruodžio 20 dienos duomenimis, Respublikinėje Šiaulių ligoninėje gydomi 64 pacientai. Šeši iš jų gydomi Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje: visi jie turi gretutinių ligų, yra neskiepyti.  Jauniausio paciento amžius – 30 metų, vyriausio – 74 metai.

Keturiems pacientams taikoma didelės tėkmės deguonies terapija, šešiems pacientams taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, penkiems – vazopresorių terapija. Moters ir vaiko klinikoje gydomi trys vaikai. Per praėjusią parą šioje gydymo įstaigoje nuo COVID-19 užgeso vieno asmens gyvybė.

Lietuvos ligoninėse šiuo metu gydoma 1319 COVID-19 sergančių pacientų – panašiai kaip ir prieš parą, 104 iš jų – reanimacijoje.

Kaip jau buvo skelbta, praėjusią parą mirė 19 žmonių. 16 mirusiųjų buvo neskiepyti arba paskiepyti nepilnai.

Iš 7143 asmenų, iki šiol mirusių nuo COVID-19, pilnai paskiepyti buvo 587. Tiesiogiai ir netiesiogiai su COVID-19 siejamos 13 528 mirtys.

Koronavirusas nusineša ir jaunų žmonių gyvybes: jauniausia šio viruso auka – vienerių metų vaikas. Nuo COVID-19 mirė 19 20–29 metų amžiaus tautiečių, iš jų tik vienas buvo pilnai paskiepytas nuo COVID-19.

Nuo šios infekcijos užgeso ir 52 30–39 metų amžiaus asmenų gyvybės, keturi iš jų buvo pasiskiepiję. 

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Rasa

keista,kad nors kartą parašė ,kad pasiskiepijusi buvo,nes pas mus jie nemirtingi

Vartotojas to logika

Pasidarei prg testa yra antikuniu ir gauni gp. Čia legalus dalykas. Kiti gal gauna gp nepasiskiepyje:) kuris pigesnis variantas tas geriau:)

manau

As manau kad pasiskiepijusi buvo tik popieriuje
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS