S. Čaplinskas: atsakymas, kaip sunkiai susirgsite koronavirusu, gali slypėti genuose | KaunoDiena.lt

S. ČAPLINSKAS: ATSAKYMAS, KAIP SUNKIAI SUSIRGSITE KORONAVIRUSU, GALI SLYPĖTI GENUOSE

  • 6

„Kaip sunkiai susirgsite koronavirusu? Atsakymas gali slypėti mūsų genuose“, – teigia Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro direktorius Saulius Čaplinskas.

„Net 6 iš 7 užsikrėtusių koronavirusu nesuserga COVID-19 liga. Kodėl suserga tik kai kurie užsikrėtę žmonės? Mokslininkai ieško pacientų genomų variacijų, galinčių atskleisti šią paslaptį. Tai padėtų ne tik nustatyti asmenis, kuriems gresia sunki liga, bet ir ieškoti naujų gydymo būdų“, – feisbuke rašo profesorius.

Anot jo, kol kas sunku numatyti, koks bus šių tyrimų rezultatas: „Tačiau yra akivaizdžių įtariamųjų, tokių kaip genas, koduojantis ląstelės paviršiaus baltymą ACE2, kurį koronavirusas naudoja prasiskverbti į kvėpavimo takų ląsteles. (Turintys aukštą kraujo spaudimą asmenys turi padidintą šio baltymo kiekį!!!) ACE2 geno variacijos, kurios pakeičia receptorius, gali padėti ar nepadėti virusui lengviau patekti į ląsteles“, – rašo S. Čaplinskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Taigi

Nei čia gąsdina nei ką,tik pasidalina savo info. O kam baisu, tai neskaitykit, žiūrėkit pvz. : PLAYBOY info, ir nebus baisu.

Jo jo skiriu Ritai

Tai gal imk ir paprasčiausiai tų "sapalionių" neskaityk, jei esi pasaulio bamba. O man jo įžvalgos labai patinka, paremtos mokslininkų įrodymais

Rita

P. Caplinskai gal baigkit gąsdinti žmonės su savo nieko nepagrįstoms sapalionems nevarykit žmonėms streso jie greičiau į anapilį iskeliaus nuo jūsų prognozių nei nuo coronos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS