Vasara – geriausias metas gerinti mitybą | KaunoDiena.lt

VASARA – GERIAUSIAS METAS GERINTI MITYBĄ

Vasara – geriausias metas keisti savo mitybos įpročius, nes aplinkui gausu vaisių, daržovių ir kitų gamtos gerybių, sako mitybos specialistai.

„Vasarą mums labai svarbios ir būtinos maistinės medžiagos, turinčios daug aminorūgščių. Jų gausu žuvyje, pieno produktuose“, – tvirtina gydytoja dietologė Eglė Kliukaitė.

„Reikėtų valgyti kuo daugiau daržovių. Vaisiai ir uogos nėra tokie naudingi, nes daržovėse yra tų pačių vitaminų ir mineralų, bet yra ir ypač naudingų skaidulinių medžiagų“, – sako Visuomenės sveikatos instituto direktorius prof. Rimantas Stukas.

Vis dėlto didžiausia problema – suvartojamas mažas vandens kiekis. Didėjant fiziniam aktyvumui, jo reikėtų išgerti 2,5–3 litrus per dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kęstas Br.

Atsisakydami nuo mūsų tradicijų, pernelyg anksti sunaikiname mūsų sveikatą: Kodėl reklamuojamas maistas visada skanus? Yra trys paprasčiausi būdai pagerinti skonį: padidinant arba cukraus, arba riebalų, arba druskos koncentraciją (arba kokią nors kombinaciją iš šių trijų). Maistas, kuris yra reklamuojamas Maximoje ar kitose parduotuvėse, kaip sveikas maistas, dažniausiai turi daugiau cukraus, jei yra neriebus. Valgant šį tariamai sveiką maistą, gauname kartais net keturiasdešimt šaukštelių cukraus per dieną. Yra filmas apie blogai pasibaigusį bandymą maitintis tokiu tariamai sveiku maistu (gal kas pageidaujate turėti riebalines kepenis?). Išeitis viena: patiems užsiauginti sau maistą, arba bent jau patiems pasigaminti sau maistą iš gamtos sukurtų sudedamųjų dalių. Aišku, tam reikia darbo ir laiko, ir toks mūsų pagamintas maistas turės mažiau cukraus, riebalų ir druskos, todėl nebus toks skanus, kaip reklamuojamas. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika

SUSIJUSIOS NAUJIENOS