Ištapė bažnyčios altorius | KaunoDiena.lt

IŠTAPĖ BAŽNYČIOS ALTORIUS

Kai Kauno dailės gimnazijos moksleiviai su mokytojais išėjo į miesto gatves atlikti dailės mokomosios kūrybinės praktikos, užsuko ir į Šv. Jurgio Kankinio bažnyčią.

Pranciškonų vienuoliai jau ne vienus metus vykdo šios unikalios bažnyčios, sovietmečiu paverstos sandėliu, atkūrimo darbus. Net vykstant parengiamiesiems bažnyčios restauracijos darbams, ne pamaldų metu jos durys nuolat būdavo atvertos miesto svečiams ir miestiečiams. Čia vykdavo klasikinės muzikos koncertai, parodos, čia užsukdavo ir Kauno dailės gimnazijos auklėtiniai per kūrybines praktikas. Bažnyčios interjerus ir apleistus altorius piešė ir tapė ne viena dailės gimnazijos mokinių karta.

Šįsyk broliui pranciškonui Pauliui Sauliui Bytautui kilo idėja – laikinai ištapyti restauracijos laukiančius šoninius altorius, kad atsinaujinusioje bažnyčioje mišios vyktų pakilesnėje aplinkoje, o vaikai galėtų savo jėgas išbandyti tapydami religine tematika dideliu formatu. Idėja patiko visiems ir Kauno dailės gimnazijos mokiniams, ir mokytojams. Darbas buvo patikėtas 7 klasės mokinių ir jų dailės mokytojų komandoms.

Šv. Jurgio Kankinio bažnyčia ir šalia esantis vienuolynas priklauso pranciškonų vienuoliams, todėl ir altorių tema buvo pasirinkta iš Šv. Pranciškaus Asyžiečio gyvenimo. Dailės gimnazijos pajėgos trims nerestauruotiems altoriams išgražinti pasirinko tokias temas: šv.  Pranciškaus pamokslą paukščiams, šv.Pranciškaus pamokslą žuvims ir šv.Pranciškaus susitikimą su Gubio vilku. Ketvirtoji 7 klasės mokinių grupė nutarė padovanoti bažnyčiai savo nutapytą šv.Jurgio atvaizdą.

Projektas vyko labai sklandžiai ir nuolat sulaukdavo aplinkinių dėmesio bei paramos. Kauno dailės gimnazija parūpino kartono, galerija „Meno parkas“ – dažų, o dailininkas Gintautas Vaičys įrėmino šv.Jurgio paveikslą.

GALERIJA

  • Ištapė bažnyčios altorius
  • Ištapė bažnyčios altorius
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS