Troliai nusitaikė į „Keleivinio transporto“ svetainę | KaunoDiena.lt

TROLIAI NUSITAIKĖ Į „KELEIVINIO TRANSPORTO“ SVETAINĘ

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ tinklalapis nuo antradienio vartotojams neprieinamas. Jis buvo išjungtas tikslingai, taip siekta apsisaugoti nuo kibernetinės atakos.

Klaipėdiečiai, pabandę prisijungti prie „Klaipėdos keleivinio transporto“ tinklalapio, niekaip negalėjo to padaryti, kad ir kokia naršykle naudojosi.

Įstaigos vadovas Gintaras Neniškis paaiškino, kad teko išjungti tinklalapį dėl antradienį prieš vidurdienį prasidėjusios kibernetinės atakos.

„Taip, patyrėme „DDoS“ ataką, atakavo mūsų serverį daugybe užklausų vienu metu, serveriai neatlaikė tokio srauto. Todėl paslaugos teikėjas išjungė prieigą prie tinklalapio, laukiama, kol ataka pasibaigs“, – paaiškino G. Neniškis.

Jis atviravo, jog ketinama imtis priemonių, kad kažkas panašaus nepasikartotų.

Įstaigos tinklalapis klaipedatransport.lt, pasak įmonės vadovo, taip atakuotas pirmą kartą, bet spalį panašių atakų yra patyrę ir bilietų papildymo bei kiti įstaigos paslaugų teikėjai.

„Gerai, kad viskas veikia: atskira tvarkaraščių nuoroda, galimas bilietų papildymas, bilietų kontrolės sistema. Negalima pamatyti tik mūsų naujienų, palikti atsiliepimų. Bet nieko tokio, palauksime, kol piktavaliams atsibos ir pasidarysime gudresnę sistemą“, – viltimis dalijosi G. Neniškis ir teigė, kad duomenys bus perkelti ir tokios atakos bus nebeįmanomos.

Vakar tikėtasi, kad ketvirtadienį tinklalapis jau bus prieinamas vartotojams.

„DDoS“ ataka būna nutaikyta į svetaines ir serverius, ji pertraukia tinklo paslaugas bandant išnaudoti programos išteklius. Dažniausiai tokios atakos trunka parą ar kiek ilgiau, bet po to troliais vadinami atakų rengėjai ieško kitų aukų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

klp

noriu priminti, kai šis veikėjas ėmėsi vadovauti, kiauliabuso bilietai pabrango apie 3,5 karto, ir plius pačius kiauliabusus dabar perka iš miesto biudžeto, kai realiai kiauliabusai turi patys atsipirkti, o miesto pinigai turėtų būti skirti tarkim medicinai, kad žmonės nemirtų belaukdami eilėse talono pas specialistus.

debilas NENIŠKI, analizuok ir šalink priežastis , o

ne pasekmes

Liet.

Labai idomu,kodėl buvo atakuotas KKT,o mano manymų del ju savivaliavimo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS