Daugiau nei ketvirtadalis avarijų Lietuvoje įvyksta dėl susidūrimo su gyvūnais | KaunoDiena.lt

DAUGIAU NEI KETVIRTADALIS AVARIJŲ LIETUVOJE ĮVYKSTA DĖL SUSIDŪRIMO SU GYVŪNAIS

Daugiau nei ketvirtadalis Lietuvoje registruojamų avarijų įvyksta dėl susidūrimo su gyvūnais, rodo policijos statistika.

Pirminiais Eismo įvykių informacinės sistemos duomenimis, šiemet užfiksuota daugiau nei 4,7 tūkst. susidūrimų su gyvūnais – tai yra 26 proc. visų eismo įvykių.

Per 24 mašinų susidūrimus su gyvūnais nukentėjo žmonės – vienas žuvo, o 28 žmonės buvo sužeisti. Penkiuose tokiuose eismo įvykiuose buvo sužeista po du žmones.

Per tokį patį laikotarpį pernai, Eismo įvykių informacinės sistemos duomenimis, užfiksuoti beveik 3,5 tūkst. susidūrimų su gyvūnais (19 proc. visų eismo įvykių). Iš jų įskaitinių įvykių – 27. Iš viso sužeisti 37 žmonės. Septyniuose eismo įvykiuose sužeista po tris ir du žmones.

Kaip pranešime teigia Lietuvos kelių policijos tarnyba, susidūrimų su gyvūnais daugėja nuo 2017 metų.

Jų skaičius per šešerius metus išaugo beveik dvigubai – nuo 2 tūkst. 422 atvejų 2017 metais, iki 4 tūkst. 931 atvejo per metus 2022 metus.

Pastaruosius ketverius metus kelyje ant gyvūno užvažiuoja ar kitaip su juo susiduria apie 5 tūkst. vairuotojų.

Lietuvoje pirmadienį prasidėjo prevencinė priemonė „Dėmesys į kelią“ – per ją vairuotojams bus išdalinta 2 tūkst. švilpukų, įspėjančių apie susidūrimą su laukiniais gyvūnais. Akcija vyksta 15-oje miestų.

Lietuvos policijos statistika rodo, kad rudenį pavojingiausi mėnesiai – spalis, lapkritis ir gruodis, o pavasarį – gegužės mėnuo.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Jonis

Lietuvoje moka spręsti problemas,uždraus važinėti automobiliais,vienu šūviu keli zuikiai.

Tai kaip cia ne del greicio jos ivyksta!?? Juk sitiek inkilu pristatet…

Taigi

rasete,kad avarijas girti sukelia. Ar ir gyvunai girti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS