Aukcione V. van Gogho kūrybos gerbėjų laukia tikra puota | KaunoDiena.lt

AUKCIONE V. VAN GOGHO KŪRYBOS GERBĖJŲ LAUKIA TIKRA PUOTA

Meno gurmanų tikra puota laukia „Sotheby`s“ aukcione Paryžiuje, kur šį pirmadienį bus parduodamas Vincento van Gogho peizažas „Žvejų tinklų lopytojai kopose“.

Šio olandų postimpresionisto kūrinių aukcionuose Paryžiuje nebūta daugiau nei du dešimtmečius.

Paveikslas yra vienas iš šešių V. van Gogho kūrinių, kuriuos įkvėpė jūros pakrantė netoli Hagos. Paveikslas nutapytas 1882 metais, tuomet V. van Goghui buvo 29-eri, jis dar mokėsi tapybos. Jis broliui Theo rašė, kaip jam įstrigo galvoje laukuose dirbančios valstietės, jų balti galvų dangalai. Tai buvo jo, kaip dailininko, kelio pradžia, paveiksle daug įvaizdžių, kurie kartosis jo kūryboje – sunkus dangus, varnos.

„Reikia pabrėžti, kad paveikslas apie 25 metus buvo eksponuojamas keliuose svarbiausiuose pasaulio muziejuose – Hagoje, Monrealyje, pastaruoju metu – Vincento van Gogho muziejuje Amsterdame. Kodėl? Nes paveikslas yra iš svarbaus laikotarpio, jo kūrybos pradžios, kada jis „atrado“ tapybos galimybes“, – paaiškina  aukciono organizatorius Bruno Jaubert`as .

Iki šiol trys ankstyvojo kūrybos laikotarpio paveikslai buvo muziejuose, trys – privačiose kolekcijose. Susidomėjimas paveikslų didelis, tad jo kaina gali svyruoti nuo 3 iki 5 milijonų eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS