Olimpinėje rinktinėje – vis mažiau nežinomųjų | KaunoDiena.lt

OLIMPINĖJE RINKTINĖJE – VIS MAŽIAU NEŽINOMŲJŲ

Kelialapių dalybos į Rio de Žaneiro olimpiadą dar nesibaigė, tačiau Lietuvos sportininkai pagerino Londono žaidynių rekordą: tąkart mūsų šalies rinktinę sudarė 62 atletai, o į Braziliją, jeigu varžybos prasidėtų šiandien, jau galėtų vykti 65.

Pasižymėjo ir kauniečiai

Ikiolimpinę atranką baigė irkluotojai, buriuotojai, gimnastai, sunkiaatlečiai, imtynininkai, baidarių ir kanojų irkluotojai, šauliai, badmintonininkai.

Teisę dalyvauti XXXI vasaros olimpiadoje yra užsitikrinę net 10 irkluotojų bei keturios baidarių ir kanojų irklavimo įgulos (tarp jų Donata Vištartaitė, Aurimas Adomavičius, Martynas Džiaugys, Dovydas Nemeravičius, Žygimantas Gališanskis, Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas – Kauno irklavimo mokyklos auklėtiniai).

Žaidynėms rengiasi Kauno buriuotojai Gintarė Scheidt ir Juozas Bernotas, gimnastas vilnietis Robertas Tvorogalas, imtynininkas tauragiškis Edgaras Venckaitis, šaulys vilnietis Rolandas Račinskas.

Iš Marijampolės kilęs ir Klaipėdoje besitreniruojantis sunkiaatletis Aurimas Didžbalis turės progą Rio de Žaneire reabilituotis už 2012-uosius, kai dėl dopingo skandalo neteko Europos vicečempiono titulo, sidabro medalio ir teisės startuoti Londono olimpiadoje.

"Noriu padaryti viską, kas tik nuo manęs priklauso, kad po šių žaidynių galėčiau būti ramia sąžine ir sau pasakyti: sportui atidaviau širdį ir visas jėgas", – pareiškė A.Didžbalis.

Gerų žinių sulaukė Kauno badmintono klubo atstovė tauragiškė Akvilė Stapušaitytė – ji pateko olimpiados dalyvių sąrašą, tačiau jis dar oficialiai nepatvirtintas, reikia luktelėti birželio.

Sirgaliai rengiasi nemigai

Birželio 20-ąją į pirmąją treniruočių stovyklą Palangoje turėtų susirinkti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė.

Kandidatai į nacionalinę komandą dar viešai neįvardyti, tačiau jau žinomas lietuvių rungtynių Rio de Žaneire tvarkaraštis.

Pirmoji dvikova su brazilais numatyta rugpjūčio 7-ąją 20 val. 15 min. (Lietuvos laiku) "Carioca" arenoje, 9 d. – su Nigerijos krepšininkais (varžybos prasidės 1 val. nakties, tad Lietuvoje jau bus rugpjūčio 10-oji), 11 d. – su argentiniečiais (mūsų laiku – 12 d. 4.30 val. ryto), 13 d. – su ispanais (pas mus bus 14 d. 1 val. nakties), o paskutinės B grupės rungtynės su kol kas nežinomais atrankos turnyro nugalėtojais – 15 d. (Lietuvoje – 16 d. 4.30 val.).

Atrankos turnyrai vyks liepos 4–10 d. Belgrade (dėl vienintelio kelialapio į olimpiadą kovos Angolos, Čekijos, Japonijos, Latvijos, Puerto Riko ir Serbijos komandos), Maniloje (varžysis Filipinų, Kanados, Naujosios Zelandijos, Prancūzijos, Senegalo ir Turkijos rinktinės) ir Turine (žais Graikijos, Irano, Italijos, Kroatijos, Meksikos ir Tuniso ekipos).

Paaiškėjus nugalėtojams, bus ištraukti burtai, nukreipsiantys tris laiminguosius į olimpinio turnyro A ir B grupes.

R.Meilutytė gins titulą

Šansų iškovoti po vieną ar daugiau olimpinių kelialapių dar turi Lietuvos boksininkai, dviratininkai, dziudo imtynininkai, lengvaatlečiai, plaukikai, šiuolaikinės penkiakovės atstovai, tenisininkas Ričardas Berankis, paplūdimio tinklinio žaidėjos Monika Povilaitytė ir Ieva Dumbauskaitė.

Rio de Žaneiro ringe jėgas išmėgins Europos čempionas kaunietis Eimantas Stanionis ir Londono žaidynių prizininkas šilutiškis Evaldas Petrauskas. Ar prie jų prisijungs antrasis Šilutės boksininkas, daugkartinis Lietuvos čempionas Edgaras Skurdelis, sužinosime birželį, Azerbaidžano sostinėje Baku pasibaigus paskutiniam atrankos turnyrui.

"Edgaro svorio kategorijos – iki 60 kg – varžybų dalyviai išsidalys net penkis olimpinius kelialapius, todėl jo galimybės – palankesnės nei būtų, tarkime, sunkiasvorių Tado Tamašausko ar Manto Valavičiaus: iki 91 kg ir per 91 kg kovotojams Baku skirta tik po vieną kelialapį", – papasakojo Lietuvos bokso rinktinės vyriausiasis treneris Vidas Bružas.

Kvalifikacinius normatyvus yra įvykdę 23 lengvaatlečiai, atranka baigsis liepos 10-ąją, tačiau olimpiadoje Lietuvai skirta septyniolika vietų.

Jau žinoma, kad Rio de Žaneire olimpinės čempionės titulą gins plaukikė Rūta Meilutytė ir taip pat A lygio normatyvus įvykdę Giedrius Titenis, Danas Rapšys, Simonas Bilis bei vyrų kompleksinio plaukimo estafetės 4 po 100 m komanda, bet vilčių tapti olimpiečiais iki liepos 1-osios turi dar keli Lietuvos plaukikai.

Simonai linkės pergalių

Birželio 4–5 d. Panevėžio "Cido" arenoje rengiamos Tarptautinės dviračių sąjungos (UCI) treko varžybos "Panevėžys 2016". Per jas į olimpiadą bus išlydėta Simona Krupeckaitė.

"Jai tai bus paskutinis jėgų pasitikrinimas prieš Rio de Žaneiro žaidynes. Palinkėsime Simonai pergalių", – teigė Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) prezidentas Romualdas Bakutis.

Tai, kad atvyks į Panevėžį, jau patvirtino ir triskart treko pasaulio čempionas, daugkartinis plento lenktynių "Tour de France", "Giro d'Italia" ir "Vuelta a Espana" etapų nugalėtojas britas Markas Cavendishas ir jo tautietis, dukart olimpinis ir penkiskart Europos čempionas Clancy Edwardas.

Kelialapį į olimpines plento lenktynes turi Ramūnas Navardauskas, tarp kandidačių į dviračių kroso (BMX) varžybas yra Vilma Rimšaitė.

Taškus sudėlios Maskvoje

Šiomis dienomis Rusijos sostinėje Maskvoje vykstantis pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionatas – paskutinė proga Lietuvos sportininkams, svajojantiems dalyvauti Rio de Žaneiro žaidynėse, papildyti reitingo taškų sąskaitas.

Rami tik olimpinė čempionė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, bilietą į Braziliją pelniusi pernai, o tikslo tebesiekia Ieva Serapinaitė, Gintarė Venčkauskaitė ir Justinas Kinderis.

Vakar finale varžėsi L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir G.Venčkauskaitė, šiandien prizinės vietos sieks J.Kinderis.

Teniso profesionalų asociacijos (ATP) reitingo taškai bus suskaičiuoti birželio 6-ąją. Šiuo metu R.Berankis yra 50-asis – tai gana aukšta pozicija užsitikrinti vietą olimpiadoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS